Erkan Zengin har tackat ja till Trabzonspor

Efter första halvan av säsongen stod det klart att Erkan Zengin skulle lämna Eskisehirspor och både Fenerbahce samt Trabzonspor visade intresse för honom. Erkan själv ville till Fenerbahce men Eskisehirspor valde att acceptera Trabzonspors bud. Den långdragna historien fick dock sig ett slut på tisdagen då Erkan valde att tacka ja till Trabzonspor.

Under tisdagseftermiddagen dök det upp en bild på internet föreställande Erkan Zengin tillsammans med bl.a. Trabzonspors president Ibrahim Haciosmanoglu (längst till vänster) samt Trabzonspors tränare Ersun Yanal (längst till höger) och kort därefter gjorde klubbens pressansvarige Yakup Aslan ett uttalande till den turkiska nyhetsbyrån AA då han förklarade att Erkan efter att ha funderat över situationen till slut tackade ja till Trabzonspor.

Det visade sig att presidenten Ibrahim Haciosmanoglu tillsammans med tränaren Ersun Yanal och andra representanter för klubben tidigare under tisdagen rest till Sverige för att träffa Erkan och i efterhand visade det sig att förhandlingarna gått mycket bra.

Några timmar senare satte parterna sig ombord på ett privat flygplan och reste ner till Turkiet. Vid midnatt landade flygplanet i Trabzon där Erkan tog sig emot av väntande fans. Se bilder från Erkans ankomst här.

Sedan tidigare hade Trabzonspor gjort ett officiellt meddelande om att klubben hade kommit överens med Eskisehirspor om att värva för 2,25 miljoner Euro samt att man låg i förhandlingar med honom.