Galatasaray vann derbyt mot Besiktas

Det var kallt, blåsigt och regnigt på Olympiastadion i Istanbul under söndagskvällen när Galatasaray vann derbyt mot Besiktas med 2-0 efter mål av Felipe Melo och Burak Yilmaz.

Efter en chansfattig- och mållös första halvlek tog Galatasaray ledningen i den 50e minuten genom Felipe Melo som fick bollen efter ett inlägg från högerkanten av Sabri Sarioglu och sköt in bollen bakom Tolga Zengin från nära håll. Målet ledde till att Besiktas’ la in en extra växel i anfallsspelet och skapade också ett par chanser för kvittering men hittade inte målet.

Laget åkte istället på ett nytt bakslag i den 63e minuten när Veli Kavlak fick rött kort efter att ha haft fingrarna i ansiktet på Wesley Sneijder. Någon minut efter utvisning höll Selcuk Inan på att utöka Galatasarays ledning med en fantastiskt chipp men Tolga lyckades tippa bollen över till hörna. Med en spelare mindre fortsatte Besiktas att spela offensivt i jakt på en kvittering och i den 68e minuten sköt Gökhan Töre ett skott som via Semih Kayas ben träffade ribban. Mot matchens slut försökte Besiktas att komma till avslut men hade svårt att skapa chanser när man kom fram till straffområdet. När Besiktas tryckte på för en sista forcering på tilläggstid var det istället Galatasaray som gjorde mål genom Burak Yilmaz som kontrade in slutresultatet i den 95e minuten, hans 11e ligamål på 16 matcher den här säsongen.

Galatasaray som har fem segrar samt en oavgjord på de sex senaste ligamatcherna bröt Besiktas’ segersvit på sju raka segrar i ligaspelet och gick upp på samma poäng (35) på andra plats i tabellen en poäng efter Fenerbahce.

tabelltoppenSe målen och höjdpunkterna från matchen här.