Akhisar Belediyespor bröt Fenerbahces hemmasvit

Fenerbahces svit på 33 förlustfria hemmamatcher i ligaspelet tog slut på måndagskvällen när Akhisar Belediyespor gick segrande ur Sükrü Saracoglu stadion med 2-1.

Akhisar Belediyespor tog ledningen redan i den 5e minuten efter ett fantastiskt skott några meter utanför straffområdet av Güray Vural som blev assisterad av Bilal Kisa. Fenerbahce skulle kvittera innan halvtidsvilan genom Raul Meireles som precis utanför straffområdet drog till på halvvolley.

I den andra halvleken jagade Fenerbahce ett segermål och skapade också målchanser, bl.a. hade Moussa Sow en boll i ribban men det var istället Akhisar som fick göra ett segermål i den 89e minuten efter en kontring som avslutades i mål av inhopparen Ricardo Vaz Te som blev assisterad av ännu en inhoppare, Lomana Lua Lua.

Fenerbahce som åkte på sin första förlust efter 15 tävlingsmatcher missade chansen att gå upp i serieledning och ligger nu på 3e plats i tabellen, två poäng bakom ledande Galatasaray och en poäng bakom Besiktas på andraplats.

Akhisar Belediyespor i sin tur som nyligen bröt en negativ svit på 13 raka ligamatcher utan seger har helt plötsligt vunnit 2 raka och ligger just nu på 11e plats i tabellen, 7 poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Senast Fenerbahce förlorade en hemmamatch i ligaspelet var den 3e februari 2013 då Sivasspor vann med 2-1.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.