VIDEO: Besiktas till åttondelsfinal – slog ut Liverpool efter straffar

Besiktas blev under torsdagskvällen klara för åttondelsfinal i Europa League efter att ha slagit ut Liverpool på straffsparkar.

Liverpool vann det första mötet i England med 1-0 efter straffmål av Mario Balotelli.

Returmatchen på Olympiastadion i Istanbul inför över 60 000 åskådare slutade med samma siffror sedan Besiktas’ nyförvärv från Hamburg tidigare i vintras, Tolgay Arslan gjort mål i den 72a minuten med ett fantastiskt skott precis utanför straffområdet efter förarbete från Gökhan Töre och Demba Ba. Den efterföljande förlängningen sluttade mållös vilket innebar att matchen fick avgöras på straffsparkar.

De nio första straffsparkarna satt i mål och när det var Dejan Lovrens tur att skjuta den sista straffsparken under den ordinarie straffläggningen missade han målet vilket betydde att Besiktas tog sig vidare till åttondelsfinal med sammanlagt 6-5 inklusive straffsparkarna.