Diego Lugano på väg till Sverige!

Under tisdagen kom det uppgifter om att den idag 34-årige mittbacken Diego Lugano från Uruguay med fem säsonger bakom sig i Fenerbahce kan hamna i Allsvenskan för spel i BK Häcken. 

De största svenska medierna skrev om nyheten. Häcken själva valde att inte kommentera uppgifterna men Diego Luganos agent Juan Figer bekräftade i en intervju med Sport-Expressen om att det stämmer.

Juan Figer sa att Lugano skulle resa till Sverige under tisdagen för att slutföra kontraktet med Häcken som ska sträcka sig fram till 30e juni.

Diego Lugano var under sina fem säsonger i Fenerbahce en mycket populär spelare hos de egna fansen men samtidigt en mycket impopulär spelare hos de andra fansen pga sin hårda spelstil.

Efter mutskandalen sommaren 2011 valde Fenerbahce och Lugano att gå skilda vägar i augusti samma år då han skrev på för Paris SG. Lugano hade fem framgångsrika år i Fenerbahce och var också en målfarlig mittback med sina 28 mål på 188 tävlingsmatcher i klubben. Under sin sista säsong (2010-11) gjorde han 7 mål på 28 ligamatcher. Han vann två ligaguld, två supercup-segrar samt spelade kvartsfinal i Champions League säsongen 2007-08 då det blev en knapp förlust mot Chelsea.

Diego Lugano har också en framgångsrik tid i det uruguayanska landslaget bakom sig där han var lagkapten under många år med en fjärdeplats i VM 2010 och seger i Copa America 2011. Idag står han på totalt 95 A-landskamper.

Efter åren i Fenerbahce har Lugano förutom spel i Paris även spelat för Malaga och West Bromwich dock utan mycket speltid.

Läs en tidigare artikel om honom: Diego Lugano, hur bra är han?