Hakan Calhanoglu och Ömer Toprak på väg tillbaka till landslaget

Krisen inom det turkiska landslaget håller på att få ett slut. 

När förbundskaptenen Fatih Terim tog ut landslagstruppen inför landskamperna mot Brasilien och Kazakstan i november förra året var det många som höjde på ögonbrynen när varken Ömer Toprak men framförallt Hakan Calhanoglu inte fanns med. Från det turkiska fotbollsförbundets sida rapporterades det om att spelarna var skadaitde och det var också det meddelandet men i efterhand visade det sig att det handlade om något helt annat, en händelse som ska ha inträffat under hösten 2013. Läs mer här.

Åsikterna i den här frågan har varit många om vad som egentligen borde ha skett men lagom till EM-kvalmatchen mot Holland senare i mars är situationen på väg att lösas.

Fatih Terim var i förra veckan inbjuden till Bayer Leverkusens match i Champions Leagues åttondelsfinal mot Atletico Madrid av klubbens sportdirektör Rudi Völler och från läktaren såg han Hakan Calhanoglu göra matchens enda mål. Ömer Toprak spelade inte då han var avstängd. I sambandet med resan till Tyskland så träffade Fatih Terim även spelarna och sa efteråt om att resan var positiv.

Hakan Calhanoglu sa följande efter mötet med Fatih Terim: “Jag träffade Fatih Terim. Det var ett mycket positivt möte. Vi rensade luften och jag är mycket glad över att få spela för det turkiska landslaget igen.

Fatih Terim ska även ha haft ett lika positivt möte med Ömer Toprak och båda spelarna förväntas finnas med när Turkiet möter Holland i EM-kvalet den 28e mars och Luxemburg i en träningslandskamp några dagar senare.