Jan Wouters tränare i Kasimpasa säsongen ut

Kasimpasa har meddelat att holländaren Jan Wouters (i mitten på bilden) ovan med en framgångsrik spelarkarriär bakom sig i bl.a. Ajax samt Bayern München och det holländska landslaget kommer att vara klubbens huvudtränare under resten av säsongen.

Jan Wouters har tidigare varit huvudansvarig ungdomstränare i Kasimpasa när Shota Arveladze var tränare för A-laget men när Shota valde att avgå efter förlusten mot Konyaspor i den 24e omgången fick han tillfälligt ta över tränarjobbet som nu har blivit förlängd till säsongens slut.

Wouters höll på att få en drömstart som huvudtränare när Kasimpasa ledde med 2-0 i halvtid mot Galatasaray i den förra omgången men laget föll till slut med 2-3.

I och med att Shota Arveladze avgick som tränare för Kasimpasa så har 13 klubbar i Süper Lig bytt tränare under den pågående säsongen. Shota var för övrigt den tränaren inför säsongen som hade varit längst i en och samma klubb. Han tog över tränarjobbet i Kasimpasa i oktober 2012 och förde laget till två raka sjätteplaceringar (klubbrekord) som slutplaceringar i tabellen under säsongerna 2012/13 samt 2013/14.

Även om Kasimpasa fortfarande har en chans att nå en fin slutplacering i tabellen har den pågående säsongen varit mycket upp och ner vilket fick Shota till slut att kasta in handduken.