Mehmet Ekici bakom Trabzonspors vändning

Yilmaz Vural såg ut leda Kardemir Karabükspor till seger i sin första match som tränare för laget men Trabzonspor lyckades vända och vinna i matchens slutminuter.

Trabzonspor tog ledningen i matchen i den 33e minuten efter att Mehmet Ekici gett laget ledningen med ett mycket snyggt skott ett par meter utanför straffområdet. Karabükspor skulle dock komma igen och inte bara göra ett mål utan två innan den första halvleken var över. Abdou Razak Traore kvitterade i den 43e minuten med sitt 8e ligamål för säsongen och på tilläggstid av den första halvleken gav Onur Ayik bortalaget ledningen med 2-1 vilket också blev halvtidsresultatet.

I den andra halvleken såg Karabükspor ut att hålla ledningen och därmed vinna matchen vilket hade blivit lagets första seger i ligaspelet efter åtta matcher men Trabzonspor gjorde två mål i slutminuterna och vann återigen efter tre raka tävlingsmatcher. Stor segerdirigent blev Mehmet Ekici som i den 84e minuten slog en frispark som Oscar Cardozo nickade i mål, hans 13e ligamål för säsongen och någon minut före ordinarie matchtid sköt Mehmet in segermålet på en frispark vilket var hans 4e frisparksmål i ligaspelet och totalt 8e ligamål den här säsongen.

Erkan Zengin spelade från start och blev utbytt i den 80e minuten.

Trabzonspor ligger efter segern på 6e plats i tabellen på samma poäng som femman Bursaspor och en poäng efter fyran Istanbul B.B. medan Karabükspor ligger näst sist med fyra poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.