Trabzonspor krossade Mersin Idman Yurdu

Loret Sadiku, Abdul Khalili och Erkan Zengin fanns alla med från start när den 23e omgången i turkiska ligan avslutades på måndagskvällen med mötet mellan Mersin Idman Yurdu och Trabzonspor. Trabzonspor gick segrande ur matchen med hela 5-1 och klättrade samtidigt upp på fjärde plats i tabellen.

Trabzonspor inledde målskyttet i den 30e minuten när Mehmet Ekici sköt in en frispark vilket var hans totalt 5e frisparksmål i ligan den här säsongen och 4e frisparksmål på de fyra senaste ligamatcherna. Trabzon skulle öka på sin ledning strax innan halvtidsvilan när Sefa Yilmaz nickade in en hörna slagen av Mehmet och i början av den andra halvleken låg samma duo bakom 3-0 – Mehmet slog en ny hörna som nickades i mål av Sefa.

4-0 kom i den 69e minuten sedan Serol Demirhan nickat in bollen i eget mål efter inlägg av Erkan Zengin. Mersin reducerade i den 81a minuten genom Sinan Kaloglu som gjorde sitt 7e ligamål för säsongen efter att ha blivit inbytt i 19e matchen av totalt 20 spelade men närmare än så kom inte hemmalaget utan Oscar Cardozo fastställde slutresultatet på tilläggstid med ett skott precis utanför straffområdet vilket var hans 14e ligamål för säsongen.

Sadiku spelade hela matchen medan Khalili blev utbytt i halvtidsvilan och Erkan i den 79e minuten. Trabzonspor som spelade sin 8e ligamatch (5 segrar och 3 oavgjorda) utan förlust gick förbi både Istanbul Basaksehir samt Bursaspor i tabellen upp på fjärde plats tio poäng bakom trean Fenerbahce medan nykomlingen Mersin som åkte på sin andra raka förlust i ligaspelet efter tidigare ha vunnit tre raka ligger på 7e plats i tabellen.

Mersin som har varit starka på hemmaplan den här säsongen hade inte förlorat på hemmaplan i ligan sedan premiären mot Besiktas i augusti förra året och Trabzon som har gjort 8 mål på de 2 senaste ligamatcherna har nu gjort flest mål (46) i ligaspelet två mål före Bursaspor och fem mål före Galatasaray.

Se höjdpunkterna och målen från matchen här.