Bursaspor bröt kontraktet med Taye Taiwo

Bursaspor drog till sig stora rubriker i juli 2013 när laget värvade den nigerianske vänsterbacken Taye Taiwo som skrev på ett treårskontrakt med klubben. Taiwo fick mycket speltid under sin första säsong i Turkiet och spelade 27 matcher i ligaspelet men inför den pågående säsongen fanns han inte med i den nya tränaren Senol Günes framtidsplaner och har därför stått utanför Bursaspors A-lag.

Under tisdagen meddelade Bursaspor att klubben har kommit överens med Taiwo om att bryta hans kvarvarande kontrakt som skulle ha gått ut i maj 2016. Nu är den förre Olympique Marseille- och AC Milan-spelaren fri att gå till vilken klubb han vill.

Ett annat namnstarkt nyförvärv, den 35-årige franske målvakten Sebastian Frey, som Bursaspor också värvade inför säsongen 2013/14 står fortfarande under kontrakt med klubben. Frey fick likt Taiwo mycket speltid under den säsongen men har stått utanför A-laget sedan dess.