Fenerbahce vann första mötet mot Bursaspor

Fenerbahce besegrade Bursaspor med 2-1 på bortaplan i första mötet i turkiska cupens semifinal och fick därmed med sig ett bra resultat inför returen på hemmaplan om tre veckor.

Alla målen i matchen kom i den första halvleken. Fenerbahce tog ledningen i den 26e minuten genom den hårt kritiserade nigerianske anfallaren Emmanuel Emenike som gjorde mål igen efter 2,5 månader. Bursaspor kvitterade sju minuter senare genom den argentinske mittfältaren Fernando Belluschi men kvitteringen stod sig bara några minuter sedan den portugisiska mittbacken Bruno Alves gav Fenerbahce ledningen med ett snyggt frisparksmål vilket också visade sig bli segermålet.

Trots att båda lagen skapade målchanserna, främst Bursaspor, blev den andra halvleken mållös. Bl.a. missade skytteligaledaren i Süper Lig, Fernandao ett bra läge i slutet när han från nära håll sköt bollen över ribban.

Samuel Holmén som är utlånad från Fenerbahce till Bursaspor under den pågående säsongen fanns inte med i hemmalagets matchtrupp sedan en tidigare överenskommelse mellan klubbarna. Samuel har gjort 4 mål samt 1 assist på 31 tävlingsmatcher för Bursaspor den här säsongen varav 3 mål samt 1 assist på 23 matcher i ligaspelet. Han har framförallt efter nyår fått mycket speltid och varit med i lagets startelva i 6 av 13 ligamatcher samt fått speltid i 12 av matcherna. Hans lånekontrakt med Bursa går ut efter säsongen.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.