Trabzonspor vann toppmötet mot Galatasaray

Trabzonspor tog tre viktiga poäng i kampen om en plats i Europa till nästa säsong när laget under söndagskvällen vann toppmötet mot Galatasaray med 2-1 på hemmaplan. För Galatasarays del innebar det att laget tappade viktiga poäng i kampen om ligaguldet och även tappade förstaplatsen som laget hade inför omgången.

Trabzonspor tog ledningen i den 20e minuten sedan Özer Hurmaci gjort sitt 5e ligamål för säsongen efter att Fernando Muslera släppt retur på Oscar Cardozos avslut. Galatasaray var nära att kvittera med en dubbelchans när Emre Colak först sköt i ribban och Burak Yilmaz nickade returen i stolpen men det blev inga fler mål i den första halvleken. Emre skulle istället få kvittera i den 64e minuten efter att ha blivit assisterad av Wesley Sneijder men det var Trabzonspor som fick det sista ordet i matchen. Laget fick en frispark med sig på offensiv planhalva som slogs snabbt till Erkan Zengin som satte fart på vänsterkanten och slog ett inlägg som Carl Medjani stötte in i mål, hans 5e ligamål för säsongen som betydde 3 poäng för Trabzonspor. Det var Medjanis tredje mål mot Galatasaray den här säsongen då han även gjorde två mål när Trabzonspor besegrade Galatasaray med 3-0 under den första halvan av säsongen.

Det blev stökigt på tilläggstid av matchen och domaren delade ut flera gula kort till spelare bland båda lagen. Dessutom fick Özer Hurmaci rött kort efter två gula kort trots att han hade blivit utbytt tidigare under matchen. Förutom de två gula korten som ledde till det röda kortet delade domaren ut ytterligare 12 gula kort.

Erkan Zengin spelade hela matchen för Trabzonspor och förutom en assist drog han även på sig ett gult kort.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.