Cüneyt Cakir dömer Champions League-finalen

Det har varit snack om det ett par år och under måndagen meddelade UEFA om att den turkiske domaren Cüneyt Cakir får förtroendet att döma årets final i Champions League mellan Barcelona och Juventus.

Cüneyt Cakir kommer att ha Bahattin Duran och Tarik Ongun till hjälp som assisterande domare samt Baris Simsek och Hüseyin Göcek som extradomare bakom mål. Fjärdedomaren kommer att vara Jonas Eriksson från Sverige.

Cüneyt Cakir som var Turkiets första domare i ett VM-slutspel på 40 år dömde tre matcher i VM i Brasilien förra året bl.a. ena semifinalen mellan Holland och Argentina. Han har tidigare under sin domarkarriär även dömt semifinaler i EM 2012, Champions League 2012 samt Europa League 2010 och 2014. Han dömde även finalen i klubblags-VM 2012.