Ilkay Gündogan närmar sig Manchester United

 

Den 24-årige turk-tyske mittfältaren Ilkay Gündogan är enligt engelsk media, nära den engelska storklubben Manchester United. 

Ilkay Gündogan har varit ryktenas man de senaste veckorna efter att den engelska Sky Sports rapporterat att om att en flytt till de brittiska öarna för 21,5 miljoner pund är i stort sett klart.

Dagen därpå var Ilkay inte med i matchtruppen och så sent som förra veckan meddelade Borussia Dortmund via sitt Twitter-konto att Ilkay Gündogan inte kommer att förlänga sitt kontrakt.

Däremot är det inte bara Manchester United som har visat intresse. Även Arsenal, Liverpool, Chelsea, Barcelona och den stora ligarivalen, Bayern München, är också intresserade av 24-åringens tjänster.

Nu rapporterar Sky Sports igen från Dortmunds läger och senaste nytt från Dortmunds VD, Hans-Joachim Watzke, är att en flytt till Bayern München i princip är omöjlig då München-klubben sägs vilja byta Götze mot Gündogan men att klubben inte skulle ha råd med Götzes lön:

Det är totalt orealistiskt. Kolla på deras lönebudget och jämför sedan med vår och ni kommer ha svaret

Dortmunds sportchef, Michael Zorc, har även han uttalat sig angående Gündogan:

Våra förhandlingar har kommit till den slutsatsen att han inte kommer förlänga sitt kontrakt och att han kommer lämna i sommar. Men det beror på vad det är för bud som landar på mitt bord och framtill nu har jag inte fått några erbjudanden för Gündogan