Spor Toto Süper Lig: Skytteligan efter 29 omgångar

Fernandao är i fortsatt ledning av skytteligan i turkiska ligan med fem omgångar kvar att spela. Han har gjort 18 mål på 27 matcher men bakom honom jagar närmast två spelare, Demba Ba och Burak Yilmaz som gjorde ett mål respektive två mål i den senaste omgången.

Ska Burak som har vunnit skytteligan två gånger på de tre senaste säsongerna vinna igen? Efter sina två mål i den senaste omgången mot Akhisar Belediyespor är han i högsta grad inblandad i kampen om skytteligan. Burak har under de fem senaste säsongerna gjort 108 mål i ligaspelet på 150 matcher vilket ger fram till idag 21,6 mål per säsong.

Bursaspor som har gjort flest mål i ligaspelet efter 29 omgångar har tre spelare bland de tio bästa målskyttarna i ligan så här långt. Fernandao, Cedric Bakambu och Volkan Sen har tillsammans gjort 40 av lagets 59 mål den här säsongen. Räknar man ihop alla tävlingsmatcher säsongen så har trion gjort 52 av lagets 80 mål.

Topp 10
Fernandao, Bursaspor, 18 mål på 26 matcher

Demba Ba, Besiktas, 17 mål på 25 matcher
Burak Yilmaz, Galatasaray, 16 mål på 24 matcher
Oscar Cardozo, Trabzonspor, 15 mål på 25 matcher
Moussa Sow, Fenerbahce, 13 mål på 28 matcher
Theofanis Gekas, Akhisar Belediyespor, 12 mål på 24 matcher
Aatif Chahechouhe, Sivasspor, 12 mål på 28 matcher
Cedric Bakambu, Bursaspor, 11 mål på 22 matcher
Volkan Sen, Bursaspor, 11 mål på 25 matcher
Oscar Scarione, Kasimpasa, 11 mål på 27 matcher