Albin Ekdahl och Nordin Amrabat på väg till Trabzonspor

Den svenske landslagsmittfältaren Erkan Zengin kan få sällskap av Albin Ekdal i Trabzonspor.

Albin Ekdals agent Martin Klette har under de senaste dagarna varit i Istanbul där han har träffat Trabzonspors nya sportdirektör Süleyman Hurma. Enligt uppgifterna i turkiska medier så har Trabzon erbjudit ett fyraårskontrakt värt 1,3 miljoner Euro per säsong samt eventuell matchbonus. Vidare kan man läsa att det endast återstår smådetaljer innan övergången kan bli officiell.

Förutom Ekdal vill Trabzonspor även se Nordin Amrabat i klubben nästa säsong och ska ha varit i kontakt med Galatasaray. Tidigare har det skrivits om att Malaga dit Amrabat har varit utlånad i 1,5 säsonger skulle göra övergången permanent men det blev aldrig något av det. Galatasarays tränare Hamza Hamzaoglu har tidigare sagt att han vill se Amrabat när Galatasarays träningsläger inför nästa säsong drar igång och det uppges vara anledningen till varför förhandlingarna inte går framåt.

En spelare som är ännu närmare att skriva på för Trabzonspor är mittfältaren Stephane M’bia som redan varit i staden och bekantat sig med klubben. Klubben har också meddelat börsen om att förhandlingarna med M’bia dragit igång. M’bia förväntas anlända under de kommande dagarna till Trabzon för att gå igenom läkarundersökningen och skriva på kontraktet.