Antalyaspors president: “Vi är överens med Samuel Eto’o”

Medical Park Antalyaspor återvände till Süper Lig efter endast en säsong i andradivisionen efter att ha slagit Samsunspor i straffsparkar i kvalets final och nu vill klubbens president Gültekin Gencer göra ett par värvningar som både blir en tillgång för laget och ger samtidigt staden ett eko runt om i fotbollsvärlden.

Under de senaste dagarna har det varit mycket skriverier i medierna om att klubben vill värva både Samuel Eto’o och Ronaldinho.

Gültekin Gencer gjorde under tisdagen ett uttalande till turkiska medier om att klubben hade kommit överens med Eto’o om en flytt men att han måste först bryta sitt kontrakt med Sampdoria för att övergången ska bli verklighet; “Idag kom vi överens med Samuel Eto’o och hans agent. Det återstår endast smådetaljer. För att vi ska kunna slutföra övergången så måste Sampdoria först bryta kontraktet med Eto’o, något vi har fått bekräftelse på från klubben. De sa att Eto’os kontrakt skulle brytas under onsdagen. Efter det kommer vi att kunna värva honom.

Samuel Eto’o som har hunnit bli 34 år har spelat för Sampdoria sedan i januari tidigare i år dit han flyttade efter endast ett halvår i Everton. Innan tiden i Everton spelade han en säsong i Chelsea. Eto’o som var en fruktad målskytt tidigare under sin karriär framförallt i Barcelona där han gjorde 129 mål på 198 tävlingsmatcher. Han har även gjort bl.a. 30 mål på 78 matcher i Champions League samt vunnit turneringen tre gånger, två gånger med Barcelona och en gång med Inter. Eto’o vars kontrakt med Sampdoria går ut i juni 2018 gjorde 2 mål på 18 matcher i Serie A under den gånga säsongen.

Vad gäller Ronaldinho så sa Gültekin Gencer om att förhandlingar pågår och att Ronaldinhos agent Roberto de Assis som även är hans bror kommer att anlända till Turkiet under torsdagen för att diskutera saken vidare.

Antalyaspor kommer att ta hjälp av sponsorer för att finansiera eventuella värvningar av Samuel Eto’o och Ronaldinho.