KLART: Demba Ba lämnar Besiktas *UPPDATERAD #2*

Det har varit på gång ett tag och under lördagskvällen publicerade den kinesiska klubben Shanghai Greenland Shenhua ett meddelande på sin officiella hemsida där man välkomnade Demba Ba till klubben.

Det innebär att Demba Ba lämnar Besiktas efter endast en säsong i klubben. En säsong då han gjorde 27 mål på 44 tävlingsmatcher varav 18 mål på 29 ligamatcher samt 8 mål på 12 matcher i Europa-spelet. I turkiska cupen gjorde han 1 mål på 3 matcher.

Besiktas värvade Ba från Chelsea sommaren 2014 för 6,5 miljoner Euro och kommer enligt uppgifterna i medierna sälja honom för 13 miljoner Euro till Shanghai Shenhua där han rapporteras få en årslön på 5,5 miljoner Euro.

Shanghai Shenhua har även värvat mittfältaren Mohamed Sissoko som tidigare har spelat för bl.a. Liverpool, Juventus, Paris SG och Valencia. I klubben spelar sedan tidigare de förre Trabzon-spelarna Avram Papadopoulos och Paulo Henrique.

Demba Ba kommer att anlända till Shanghai under söndagen för att gå igenom hälsokontrollen.

UPPDATERING:
Demba Ba anlände under söndagen till Kina där han bekantade sig med sin nya klubb och såg derbyt mot Shanghai Shenxin på plats. Samtidigt meddelade Besiktas börsen i Istanbul om att klubben har inlett förhandlingar med Shanghai Shenhua.

Enligt uppgifter i bl.a. NTV Spor så får Besiktas 13,5 miljoner Euro för Ba. 7 miljoner Euro kommer att betalas omgående medan 6,5 miljoner Euro kommer att delbetalas. Ba kommer att skriva på ett treårskontrakt med Shanghai Shenhua värt 6 miljoner Euro per år.

UPPDATERING #2:
Besiktas meddelade under tisdagen börsen i Istanbul om att klubben säljer Demba Ba till Shanghai Shenhua för 13 miljoner Euro.