Mittback och anfallare mycket nära Besiktas

Den turkiska sportkanalen NTV Spor skriver att Besiktas är mycket nära att göra klart med en mittback och en anfallare inför den nya säsongen.

Spelarna det handlar om är den 25-årige brasilianske mittbacken Douglas Silva (bilden ovan) som kommer närmast från Dnipro i ukrainska ligan och den 30-årige senegalesiske anfallaren Dame N’Doye (nedan) som kommer närmast från Hull City i England.

Enligt NTV Spors uppgifter är båda spelarna så gott som klara för Besiktas och att det endast återstår detaljer innan övergångarna blir officiella. Om uppgifterna stämmer kommer Douglas att ansluta på lån till Besiktas under en säsong med köpoption efter säsongen. Ett lån som kostar Besiktas 500 000 Euro.

Och Dame N’Doye köps loss från Hull City för 3 miljoner Euro. N’Doye förväntas skriva på ett treårskontrakt med Besiktas.

Mittbacken Douglas spelade förra säsongen 41 tävlingsmatcher för Dnipro där han fick vara med och uppleva en tredje plats i ligaspelet samt final i både ukrainska cupen och Europa League där det blev förlust i båda.

Anfallaren N’Doye som har gjort 6 mål på 26 landskamper för Senegal inledde förra säsongen i Lokomotiv Moskva där han gjorde 4 mål på 14 ligamatcher. Han flyttade till Hull i februari 2015 och gjorde där 5 mål på 5 ligamatcher. N’Doye gjorde totalt 27 mål på 68 tävlingsmatcher i Lokomotiv Moskva och innan tiden i Ryssland spelade han för FC Köpenhamn där han gjorde 82 mål på 150 tävlingsmatcher. Han har även spelat för Academica Coimbra i Portugal samt Panathinaikos och OFI Kreta i Grekland.