Stephane M’bia på väg till Trabzonspor *UPPDATERAD #4*

Trabzonspor är på väg att göra klart med den 29-årige kamerunske landslagsmittfältaren Stephane M’bia som närmast kommer från spel i Sevilla där han under den gångna säsongen vann Europa League.

M’bia som har spelat över 50 landskamper för Kamerun och som tidigare under sin karriär även spelat för Rennes, Olympique Marseille och Queens Park Rangers har under de senaste dagarna varit på besök i Trabzon tillsammans med sin agent och enligt uppgifterna tyckt om besöket.

Stephane M’bia ansluter gratis då hans kontrakt med Sevilla går ut den 30e juni och enligt Trabzonspors nya sportdirektör Süleyman Hurma (som hämtades från Kayserispor förra veckan) går förhandlingarna med M’bia positivt.

Förutom M’bia är Trabzon också i förhandlingar med trion Hakan Arikan (som varit på lån i klubben under den gångna säsongen), Alper Uludag samt Okay Yokuslu från Kayserispor och i deras fall så har klubben redan meddelat börsen angående det.

UPPDATERING:
Trabzonspor har meddelat börsen om att klubben har inlett förhandlingar med Stephane M’bia.

UPPDATERING #2:
Stephane M’Bia anlände under natten mot torsdagen till Trabzon.

UPPDATERING #3:
Förhandlingarna mellan Trabzonspor och M’Bia har dragit ut på tiden men på lördagskvällen meddelade klubben på sin officiella hemsida om att parterna har kommit överens om ett treårskontrakt.

UPPDATERING #4:
M’bia har skrivit på ett treårskontrakt med Trabzonspor värt totalt minst 7,8 miljoner Euro. Han får dessutom 2,2 miljoner Euro i signeringsbonus.

Säsongen 2015/16 2,6 miljoner Euro samt 5 000 Euro per match
Säsongen 2016/17 2,6 miljoner Euro samt 5 000 Euro per match
Säsongen 2017/18 2,6 miljoner Euro samt 5 000 Euro per match