Cedric Bakambu gör succé i Villareal

Den 24-årige anfallaren Cedric Bakambu som lämnade Bursaspor för spel i Villareal har fått en bra inledning i den spanska klubben.

På lördagskvällen gjorde han sitt 4e mål på 7 matcher i La Liga den här säsongen när Villareal besegrade Sevilla med 2-1 på hemmaplan. Han har tidigare gjort 2 mål på 2 matcher i Europa Leagues gruppspel och därmed gjort totalt 6 mål på 9 tävlingsmatcher för Villareal under den pågående säsongen.

Bursaspor värvade Bakambu inför säsongen 2014/15 för 1,8 miljoner Euro från Sochaux och gjorde stor succé under sin första- och enda(?) säsong i klubben med 21 mål samt 7 assist på 39 tävlingsmatcher. Bursaspor slutade på 6e plats i ligaspelet och gick till final i turkiska cupen där det blev förlust mot Galatasaray. Tidigare i somras såldes han för 7,5 miljoner Euro till Villareal.