Champions League: Benfica – Galatasaray

Galatasaray spelar på tisdagskvällen sin fjärde match i Champions Leagues gruppspel den här säsongen på bortaplan mot Benfica.

Galatasaray bröt en negativ svit på 10 raka matcher utan seger i Champions Leagues gruppspel när laget i den förra omgången besegrade just Benfica efter att ha vänt 0-1 till 2-1. Nicolas Gaitan gav då Benfica ledningen redan i den 2a minuten men Galatasaray hade vänt innan halvleken var slut efter mål av Selcuk Inan och Lukas Podolski. Ett resultat som stod sig senare matchen ut.

Nu är Galatasaray på jakt efter sin andra raka seger i Europa. En seger för Galatasaray hade inneburit att laget hade gått förbi Benfica i tabellen och haft allting i sina egna händer vad gäller vidare avancemang till åttondelsfinal.

Galatasaray befinner sig i bra form och har nästintill en skadefri trupp. Förutom Hamit Altintop och Lionel Carole är alla spelare redo för spel. Laget har spelat 8 raka matcher utan förlust (6 segrar och 2 oavgjord). Vändningen mot Benfica följdes upp av en poäng på bortaplan mot värsta konkurrenterna Fenerbahce där kvitteringsmålet kom sent i matchen vilket med säkerhet höjdes spelarnas moral inför fortsättningen av säsongen. Och i den senaste matchen besegrades Eskisehirspor enkelt på hemmaplan med 4-0 där Selcuk Inan gjorde ett snyggt frisparksmål och skyttekungen Burak Yilmaz gjorde 2 mål.

Motståndarna Benfica vann också med 4-0 i den senaste matchen vilket var lagets första seger efter två raka förluster. Efter förlusten mot Galatasaray föll laget tungt på hemmaplan mot sina värsta konkurrenter Sporting Lissabon med 0-3.

I gruppens andra match möts Astana och Atletico Madrid.

Tabellen i grupp C

clBenfica – Galatasaray
Champions Leagues gruppspel, fjärde omgången
Plats: Estadio da Luz (Lissabon)
Avspark: 20.45 (Svensk tid)
Domare: Milorad Mazic (Serbien)
Kanal: Tivibuspor, TRT 1 (Turkiet) Viasat Xtra, Viaplay (Sverige)

Benfica Julio Cesar, Silvio, Jardel, Luisao, Eliseu, Renato, Almeida, Talisca, Guedes, Gaitan, Jonas

Galatasaray Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan Balta, Olcan Adın, Selçuk, Bilal, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak