Atiba Hutchinson: “Jag tror vi kommer vinna ligan i år!”

30

En av Besiktas nyckelspelare, Atiba Hutchinson, har pratat ut om lagets chanser att vinna guldet men även livet och Turkiet. Den kanadensiske mittfältaren med ett förflutet i Allsvenskan och i Östers IF och i Helsingborgs IF där han blev utsedd till deras bästa spelare 2005, berättar at man går “all in” för ligan nu.

Vi har en mycket stark trupp och är spelare med mycket karaktär. Vår tekniska team tänker mycket positivt och tar itu med alla olika problem laget skulle ha. Vi känner av supportrarnas stöd varje match. Det är underbart att ha Veli Kavla och Tolgay Arslan tillbaka från skador också och jag tror att vi kan vinna ligan i år. Jag tror på en ligavinst eftersom med de prestationer vi har gjort så förtjänar vi det och när säsongen är slut är det jag som ska ta med mästartårta till Vodafone Arena

Atiba Hutchinson svarade också på kommentarerna och skriverierna om att Besiktas var påväg ner formmässigt:

Jag tror inte det, vi förlorade en match i ligan och personer får att låta det som om chansen att vinna ligatiteln är borta, jag förstår det inte, jag tror folk som säger detta har inte kollat på tabellen eller tar rent av direkt från hjärtat. Vi har 11 matcher framför oss att spela, vi respekterar alla våra motståndare. Som vår tränare Senol Günes säger: ‘Den som inte respekterar motståndaren,respekterar inte sig själv heller’ Vi tar en match i taget och ser alla matcher som en finalmatch.”

Vi är ute ur cupen och europa(Europa League) det som kommer göra oss lycklig nu är att ta 33 poäng på de 11 matcher som är kvar. Vi förväntar oss ännu mer stöd nu från fansen och vi måste återbetala deras stora support.”

Förutom fotbollen och Besiktas så hyllade Atiba Hutchinson Turkiet som nation och som en förebild för världen i deras stora arbete som läggs ner för att hjälpa flyktingar och människor som flyr krig och fattigdom i världen:

Jag tackar stort till den Turkiska regeringen och det Turkiska folket som har gjort mycket åt den stora flyktingskrisen som råder i världen. Jag tyckte det var väldigt stort av Kanadas premiärminister Trudeau att visa support och stöd till Turkiet. Jag hoppas andra länder i ser och tar efter detta.

“Det är mycket viktigt med fred i världen. Det må inte vara krig i Kanada (Atibas hemland) men i vissa delar av världen så sker det mycket som sårar en själv på grund av krig, förstörelser och dödsoffer. Vi ser bara en liten del av detta. Vi ser inte allt som händer och allt visas inte heller. Det som behöver göras är att vi blir mer känsliga och mer ansträngning för att förhindra detta från att ske i framtiden.”

Atiba Hutchinson talade även om Turkiets chanser i EM 2016 och att skicka Gomez som en skyttekung till den stora fotbollsfesten i sommar:

Det Turkiska landslaget hade ett fantastisk 2015. De har stora chanser att avancera sig ifrån gruppen. Arda Turan är en mycket viktig spelare för Turkiet. Han har en stor fotbollsintelligens. Han spelar i ett av världens bästa lag. Detta är mycket stort för turkisk fotboll. Jag tror Tyskland blir det starkaste laget i EM. Vår plan är att skicka Gomez till det Tyska landslaget som skyttekung från den turkiska ligan.

Oguzhan Özyakup är en av Besiktas stora spelare och enligt Atiba själv kan Oguzhan bli mycket bättre spelare i framtiden:

Oguzhan Özyakup kan nå mycket högre höjder i sin karriär, han har stor potential. Trots att han är så ung så är han mogen. Det är viktigt för mig att vara en god förebild för honom eftersom han har trots sin ålder redan varit med om så mycket. Han har utbildats i Arsenals akademi och har haft Arsene Wenger som tränare. Vi kommer väldigt bra överens och snackar en hel del. Så mycket som han lär sig av mig, så mycket lär jag mig av honom. Han har fortfarande en lång väg att gå och jag tror han kan nå väldigt långt i karriären. Jag hoppas vi upplever de dagarna tillsammans.
Domarna har varit i tapeten många gånger och är det väldigt ofta överlag i turkisk fotboll, något som Atiba märker av på planen:
Vi försöker spela en underhållande fotboll och samtidigt vinna alla våra matcher. Däremot så har många av våra motståndare spelat en plan av att förstöra matcherna genom att istället för att pressa oss, försöker de pressa domaren. Detta var något som vissa Fenerbahce-spelare gjorde på Kadiköy. Domarna måste kunna säga “stop” till detta. Besviket ser jag på hur det i många matcher att domaren låter det gå och tar fel beslut i sina matcher.”

Innermittfältaren planerar att ha sitt bröllop i “Arenan” och berättar även att hans barn, Noah, förändrade synen på livet:

Jag har nyligen förlovat mig men på grund av att vi har en bebis så har det inte funnits någon chans at fira detta. Jag tror vi ska ha bröllopet på Vodafone Arena! Jag tyckte mycket om Mustafas (Pektemek) bröllop. Där tog jag tag i trumman. Jag kan spela trumman på mitt eget bröllop. Min son Noah har gett mitt liv en ny betydelse. Nu har jag någon jag måste ta hand om mitt liv, man förändras mycket som person när man blir pappa

Atiba Hutchinson berättar även om sig själv som person:

Jag är en väldigt lugn person, det är min karaktär. Jag blir jätteglad av att göra personerna i min omgivning glada. Att se min familj och mina lagkompisar vara glada gör mig glad. Ni kan inte se mig med en besviken min. Jag försöker njuta av livet så mycket som möjligt.

“Jag har ingen problem med min kondition. Min energi är alltid hög. Ibland kan jag ha ont och smärtor men det är en del av fotbollen. Jag känner mig väldigt bra. Utifrån fysisk perspektiv har jag en genetisk fördel  jag har en hyfsad struktur. Jag har inga problem med att lägga på mig några kilo. Jag vill spela sålänge som min kropp låter mig.”

Källa: Sabah