Eskisehirspor 3-3 Akhisar: En mycket kontroversiell match

Söndagens första match mellan Eskisehirspor och Akhisar satte fart från första minuten. ”EsEs” tog ledningen två gånger i matchen men Akhisar kom tillbaka lika många gånger och fick med sig en poäng hem i vad som skulle bli en mycket diskutabel match. Läs matchrapport och de stora händelserna från matchen här

Det började mycket bra för hemmalaget Eskisehirspor som har haft en tung säsong och ligger sist i ligan.

Den f.d. Celtic-spelaren, Nader Ciftci, gav hemmalaget ledningen redan i den 8e minuten. Bara två minuter senare utökade man sin ledning till 2-0 genom Engin Bekdemirs vackra frispark.

Innan första halvleken tog slut kunde gästerna reducera genom sin store målskytt Hugo Rodallega, en chanslös Boffin i EsEs-målet.  Samma Rodallega skulle senare i kvittera och göra 2-2 i 65:e minuten. Efter ett inlägg från högerkanten som lurade både målvakten och försvaret hamnade till slut hos Hugo som hade sett till att laget hämtat upp 2-0 underläget.

Hemmalaget tog ledningen med kvarten kvar av matchen genom Engin Bekdemir. Målet kom till 75e minuten genom en frispark  ca 35 meter ut på vänsterflanken och bollen gick hela vägen in i mål.

I den 81a minuten kvitterade Akhisar återigen i matchen, denna gången var det Onur Ayik som hamnade i målprotokollet. Målet skapade ett stort kaos och bråk på planen bland lagets både spelare. EsEs protesterade och blev arga över att gästerna inte spelat över bollen i ”gentleman”-anda efter att man skjutit ut bollen för att Anel Hadzic (Eskisehirspor) låg skadad på plan. Istället valde Akhisar att kontra snabbt och gjorde 3-3.

3-3 blev också slutresultats men hemmalaget hade mängder av chanser till att göra sitt fjärde, femte och sjätte mål. Laget ropade även efter en straff i matchens slutminuter men  som senare på repris visade att det tog mer på Akhisar-försvararens axel.

En mycket galen och händelserik match som innehöll 6 mål och 12 (!) gula kort. Samet Aybabas Eskisheirspor ligger fortfarande sist i ligan med 18 poäng och Akhisar på sjätte plats med 38 poäng.
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Kaan Kanak, Figueras, Dossa, Toko, Kıvanç Karakaş (Dk. 56 Causic), Hadzic, Nadir Çiftçi, Engin Bekdemir, Kulach (Dk. 60 Sezgin Coşkun), Meye (Dk. 69 Emre Güral)
Tränare: Samet Aybaba

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Fatih Öztürk, Kadir Keleş, Caner Osmanpaşa, İsmail Konuk, Tolga Ünlü, Custodio, Merter Yüce (Dk. 46 Soner Aydoğdu), Muğdat Çelik (Dk. 74 Bruno), N’Guemo, Vaz Te (Dk. 49 Onur Ayık), Rodallega
Tränare: Cihat Arslan

Mål: min. 8 Nadir Çiftçi, min. 11 och min. 75 Engin Bekdemir (Eskişehirspor), min. 44 och min. 65 Rodallega, min. 81 Onur Ayık (Akhisar Belediyespor)

Arena: Atatürk stadi
Domare: Barış Şimşek