Genclerbirligi 1-1 Galatasaray: Fortsatt tufft för ”Gala”

Noll mål från öppet spel. Två mål från fasta situationer. ”Gencler” och ”Gala” delade på poängen i Ankara när båda lagen fick varsin straff i matchen och ingen av dem kunde hitta segermålet. Läs matchrapport och se höjdpunkterna här.

Det var en tuff och jämn match som spelades i Ankara. Gästerna från Istanbul kom till spel utan sin store stjärna Wesley Sneijder och hade som mål att ta med sig tre poäng hem från huvudstaden.

Matchens förste målskytt blev den förre detta Gala-spelaren Bogdan Stancu som gjorde inga misstag från elva meter och såg till att hemmalaget gick in i halvtidspaus med ledning.

I den andra halvleken var det gästerna som fick straff och Selcuk Inan, specialisten på fasta situationer, dök upp och satte sin straff i den 65e minuten.

Trots bra press och flera försök i den andra halvleken till att ledningen i matchen fick Gala nöja sig med oavgjort. Laget är inne i en tung period nu och den nye tränaren Orhan Atik har det jobbigt. Lager har sedan vinteruppehållet åkt ut i Europa League och har bara en vinst på de senaste sex matcherna i ligan. Laget har dock den Turkiska cupen att satsa på där man har tagit sig till semifinal.

Galatasaray ligger kvar på 5e plats med sina 39 poäng och Genclerbirligi gick upp till 9e plats och har nu 32 poäng.
GENÇLERBİRLİĞİ: J.Jopf, A. Oğuz, A. Çalık, Kulusic, Uğur, Skulason, Selçuk, Djalma, İrfancan, Aydın, Stancu
Tränare: İbrahim Üzülmez

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Denayer, Semih, Olcan, Emre, Selçuk, Podolski, Bilal, Yasin, Umut
Tränare: Orhan Atik

Mål: min. 17 Stancu (straff) (Gençlerbirliği), min. 61 Selçuk İnan (straff) (Galatasaray)

Arena: 19 Mayıs stadi
Domare: Hüseyin Göçek