Manchester United intresserade av Ömer Toprak

 

Bayer 04 Leverkusens kapten, Ömer Toprak, intresserar den engelska storklubben Manchester United. Detta om man ska tro de senaste uppgifterna till tyska Kicker. 

Ömer Toprak som har varit en av de viktigaste spelarna i Bayer Leverkusen är för tillfället skadad men Louis van Gaal ska vara väldigt angelägen om att värva den turkiske mittbacken. Förutom Manchester United så ska även de tyska mästarna, Bayern München ha visat intresse för Ömers tjänster men Bayer Leverkusen har varit tydliga med att man inte vill sälja till en rival.

Att Manchester United visar intresse för en av Bundesliga bättre försvarare är inte konstigt då det har gått knackigt i årets säsong, både i den inhemska ligan och i Champions League som man åkte ur i gruppspelet. Samtidigt har klubben dragits med mängder av skador på flera nyckelspelare och framförallt försvarare.

Bayer Leverkusen köpte Ömer Toprak sommaren 2011 från SC Freiburg för 4 miljoner euro. Sedan sin ankomst har den turkiske mittbacken som är 26 år gammal hunnit spela 124 matcher för klubben i Bundesliga och gjort 4 mål. Totalt har det blivit 166 tävlingsmatcher & 6 mål i Bayer leverkusen för Ömers del.

Ömer Topraks nuvarande utköpsklausul ligger på 18 miljoner euro.