Mario Gomez är historisk i Besiktas!

gomez4

Igår vann Besiktas över Eskisehirspor på hemmaplan med 3-1. Två av målen gjordes av lagets stora skyttekung Mario Gomez som nu har tangerat två rekord i klubben och allt tyder på att han kommer sätta nya rekord framöver. 

I och med sina två mål i matchen så var det fjärde gången som tysken gjorde två mål i en match den här säsongen, ett rekord som han nu delar med den förre Galatasaray-spelaren Burak Yilmaz.

Mario tangerade även ett klubbrekord med sina 18 fullträffar hittills genom att bli den främsta utländske målskytten i klubben tillsammans med Pascal Nouma och Demba Ba. Allt tyder på att tysken kommer sätta ett nytt rekord med tanke på antalet matcher som är kvar att spela i ligan.

Med sina 18 mål i ligan leder nu Mario Gomez skytteligan i Süper Lig. Senast en Besiktas-spelare vann skytteligan var för 13 år sedan. Det var säsongen 2001-2002 och Ilhan Mansiz som då tog hem priset som bäste målskytt med sina 21 mål.