Österrike 1-2 Turkiet: Landslaget fortsätter att vinna!

 

”Milli Takim” gick ut segrande ur matchen mot Österrike på Ernst Happel-stadion i Wien. Efter ett vackert frisparksmål av Hakan Calhanoglu och lagkaptenen Arda Turans mål betyder det nu att landslaget är uppe i 13 raka matcher utan förlust, 10 vinster och 3 oavgjorda. Läs mer för matchrapport och för att se höjdpunkterna.

Arena: Ernst Happel

Domare: Pawel Gil, Piotr Sadczuk, Marcin Borkowksi (Polen)

Österrike: Ramazan Özcan, Fuchs, Hünteregger, Dragovic, Klein, Arnautovic, Alaba, Ilsanker, Burgstaller, Junuzovic, Okotie

Turkiet: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Ahmet Yılmaz Çalık, Caner Erkin, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Cenk Tosun

Det Turkiska landslaget hade bra kontroll och spel inledningsvis av matchen. Däremot var man svaga på sin högerkant och Österrike kom förbi flertalet gånger. Det var även från denna kanten som målet senare kom till när Zlatko Jusunovic kunde placera in 1-0 i den 22a minuten, dåligt försvarstal och dålig markering betydde att Österrikarnas effektivitet lönade sig.

Halvtidsresultatet skulle dock bli annorlunda. Hakan Calhanoglu tacklades i slutet av första halvleken och tog själv frisparken som han orsakade. Den turkiska publiken stod och gjorde väsen när Hakan la upp frisparken och sådan specialist som han är satte han frisparken i mål.

Hakan kunde ha haft ett andra mål efter ett hårt distansskott innan matchen första halvlek blåste av men Österrikes målvakt Ramazan Özcan med turkiska rötter kunde däremot styra bort bollen.

Andra halvlek började i högt tempo från Österrikarnas sida och Arnautovic som blev fri med Volkan Babacar missade målet helt med sitt försök till att chippa över Turkiet målvakt.

Det var istället Arda och Turkiet som skulle göra mål och som visade sig bli det sista i matchen. Efter ett hjärnsläpp av Ramazan Özcan där han passade Arda som inte gjorde några misstag, kunde enbart se bollen flyga in i mål.

Det turkiska landslaget visade upp ett bra spel och stundtals mycket bra passningsspel. Däremot var man svaga när Österrike kontrade från sidan och många gånger förlorade man boll i mitten.

Något som var tydligt var att båda landslagen ville vinna trots att det gjordes en hel del byten. Mot slutet tog Turkiet över matchen igen som man försökte spela av.

Bäst i Turkiet:

  1. Hakan Calhanoglu: Elegant frispark och har bud på att göra ett till från distans. Visar upp ett bra spel och ett bra lugn.
  2. Volkan Babacan: Stabil i målet och när han kommer ut. Var bra i sina ingripanden i en match som denna när försvaret inte hade sin bästa dag. Målet är inte hårdslaget men Volkan är samtidigt skymd av sina försvarare för att se bollen.
  3. Cenk Tosun: Inga mål denna gången men kämpar och sliter på som vanligt och borde ha fått med sig fler frisparkar. Känns som att Cenk trots att han inte är startspelare för Besiktas, kommer vara anfallaren vi startar med framöver i landslaget.

Med tanke på vinsten mot Sverige (2-1) och dagens vinst är nu landslaget uppe på totalt 13 matcher utan förluster. Senaste förlusten kom mot Brasilien (vänskapsmatch) den 12 november 2014.

Målen från matchen: