Dursu Özbek: “Vi ska till CAS”

Yivpidvuxg9oji932016141548979

Galatasarays president, Dursu Özbek, bekräftar att klubben kommer att överklaga UEFA:s dom till CAS*

Det var förra veckan som UEFA beslutade sig för att vidta åtgärder mot klubben för att brutit mot FFP-reglerna. Det som från börja beslutades att bli 2 års straff, 1+1 (1 år med avsikt att straffet skulle riskeras höjas upp till 2 år) beslutades senare enbart för 1 år.

– 1+1 straffet beslutades att endast bli 1 år men jag ser inte detta som någon stor bedrift. Vi ska ta ärendet till CAS och överklaga detta med starkt motiv och försvar, sade presidenten.

*Vad är CAS?
Court of Arbitration for Sport är idrottens skiljedomstol.  Det är hit som klubbarna vänder sig för att överklaga beslut som tagits, som i detta fall UEFA. Ett beslut från CAS kan göra att straffet annulleras men skulle klubben misslyckas med att genomföra sin överklagan och CAS inte hittar några argument och fakta emot åtgärderna tagna från UEFA så kvarstår straffet som klubben har fått.