Rizespor 1-2 Besiktas

Ligtv.com.tr

Besiktas klarade den tuffa uppgiften under lördagskvällen och slog Caykur Rizespor på bortaplan. Denna gången hamnade lagets store målskytt Mario Gomez inte på målskyttet men lagets mittfältare Sosa visade att det inte bara var den store tyske anfallaren kunde göra mål i laget när han sköt in en vacker frispark. Läs matchrapporten och se höjdpunkterna och målen i matchen.Besiktas-tränaren, Senol Günes valde inte att riskera Ricardo Quaresma som bara deltagit i två av lagets senaste träningar. Istället laddar portugisen upp inför kommande match mot Trabzonspor.

Ett stabilt Besiktas tog ledningen en kvart in i matchen genom en frispark slagen av Sosa som gjorde sitt tredje mål från en fast situation. En chansl Det var när Mario Gomez dribblade sig fram mot straffområdet som Murat Durerer i hemmalaget tacklade anfallaren som resulterade sig med frispark. Sosa har varit en av de viktigaste spelarna för Besiktas den här säsongen och har gjort 11 assist på de 12 senaste spelade matcherna.

Fem minuter senare hade Rizespor chansen att kvittera. Efter att Marcelo tagit bollen med handen blåste domarna straff för hemmalaget. En straff som Deniz Kadah inte kunde förvalta på bästa sätt och Tolga i BJK-målet räddade bollen från att gå in.

I den 33:e minuten skulle mannen som ersatt Quaresma inför dagens match göra Besiktas andra mål i matchen. Kerim Frei gjorde inga misstag när han placerade bollen säkert som var framspelad av Oguzhan Özyakup.

Rizespor gjorde ett tröstmål i 89:e minuten av Chevalier.

Segern innebär att Besiktas med lika många matcher spelade som Fenerbahce går upp i serieledning med en poäng till godo ner till andra placeringen. Caykur Rizespor parkerar på en 13:e plats med 28 poäng på 25 spelade matcher.

ÇAYKUR RİZESPOR:
 Itandje, Koray Altınay, Oboabona, Viera, Eren Albayrak, Makiadi, Sylvestre, Ahmet İlhan Özek , Murat Duruer, Chevalier, Deniz Kadah.
Tränare: Hikmet Karaman

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup , Kerim Frei, Sosa, Olcay Şahan , Gomez.
Tränare: Şenol Güneş

Mål: 
min.15 Sosa, min.33 Frei (Beşiktaş) min.89 Chevalier (Çaykur Rizespor)

Arena: Çaykur Didi
Domare: Serkan Çınar