Senaste nytt: KSF Prespa Birlik frias av Skatteverket!

58922755-pw5wA

Idag meddelade KSF Prespa Birlik på sin hemsida att klubben har blivit rentvådda av anklagelserna riktade mot klubben från slutet av 2015. Efter att SvFF kommit med beslut att inte ta några disciplinära åtgärder mot klubben, frias nu Division1-klubben även av Skatteverket.

2015 var ett succé år för KSF Prespa Birlik som dominerade och vann Södra Götaland Division 2 stort. Slutet av november kantades klubben av anklagelser från Sydsvenskan om att betala ‘svarta löner’ och ‘svältlöner’. Vad som också påpekades var att klubben dubbla kontrakt med sina utländska spelare. Detta blev mycket uppmärksammad i svensk fotbollsmedia och klubben drogs med svarta rubriker som senare ledde till att såväl Svenska fotbollsförbundet och Skatteverket blev inblandade och startade en utredning mot klubben om man ska ha brutit mot skattebrott och reglerna.

Redan i december månad samma år kom det ett beslut från Svenska fotbollsförbundet att man i sin utredning kommit fram till att inga åtgärder skulle tas emot klubben.

Idag kom nästa glädjande besked för klubben och dess supportrar att även Skatteverket friar klubben från anklagelserna. Taget från klubbens officiella hemsida (www.prespabirlik.se):

Nu har även skattemyndigheten slutfört sin utredning. I utredningen lämnas inga anmärkningar på Prespa Birliks löneutbetalningar till spelarna eller på föreningens skattebetalningar under 2015. Föreningen har alltså helt korrekt betalat skatt och avgifter för lönerna till spelarna. Inte heller Skatteverket vidtar några åtgärder med anledning av de anklagelser som framförts i artikelserien.”

Läs hela artikeln och sammanfattningen kring utredningarna som är publicerad av klubben på deras hemsida: här.

Skånska Dagbladet har publicerat en intervju med klubbens sportchef efter att klubben har blivit friade av skatteverket: “Prespa Birlik frias av Skatteverket”

Vi önskar Prespa Birlik ett stort lycka till den kommande säsongen i Division 1 Södra!