VIDEO: Turkiet 2-1 Sverige: Fotbollsfest

Det var en fantastiskt inramning på Antalya stadion under torsdagskvällen när Turkiet besegrade Sverige med 2-1.

Inför matchen handlade mycket om något helt annat än fotboll och om matchen överhuvudtaget borde spelas med tanke på den senaste tidens terrordåd i Turkiet men torsdagen den 24e mars 2016 var en kväll då FOTBOLLEN segrade!

Över 30 000 åskådare på läktarna skapade en härlig stämning och på planen handlade det om spelare som ville övertyga sina förbundskaptener om att dom ska ha en plats i sommarens EM.

Turkiet ledda av lagkaptenen Arda Turan tog ledningen i matchen genom Cenk Tosun i den 32a minuten. Ozan Tufan nickskarvade bollen in i straffområdet och Cenk sköt ett skott som Robin Olsen var chanslös på. Det blev också matchens enda mål. Sverige kvitterade i den 80e minuten genom Andreas Granqvist efter ett fint förarbete av den förra Turkiet-proffset Emir Kujovic men det var ändå turkarna som skulle få det sista ordet. Selcuk Inan slog en frispark från högerkanten som Cenk nickade i mål, hans 3e mål på 5 landskamper.

Turkiet spelade sin 12e landskamp utan att förlora. Den senaste förlusten kom mot Brasilien (0-4) den 12e november. Sedan dess har det blivit 9 segrar och 3 förluster.