Vitor Pereira inför mötet mot SC Braga: ”Jag vet hur bra Braga är” *VIDEO*

Fenerbahce spelar torsdagskväll första mötet mot SC Braga i åttondelsfinalerna av Europa League. ”Feners” portugisiske tränare, Vitor Pereira, varnar de turkiska supportrarna om att Braga kan överraska dem men inte honom som har bra koll på deras lag. 

Det kommer utan tvekan bli en härlig atmosfär. Det kommer bli en väldigt tuff kamp med mycket händelser involverat men vi ska försöka få med oss ett så bra resultat som möjligt. Vi vill åka dit (till Portugal) med fördelen ifrån den första matchen

Jag känner till Braga mycket väl. Vi kommer möta ett lag som har utvecklats väldigt mycket de senaste åren. De har spelat final i Europa League, de har varit med och stridit i toppen av den Portugisisk a ligan. De består av spelare med kvalité och ett lag som är organiserat”

Kanske kommer de turkiska fansen bli förvånade av det Braga de kommer få se imorgon. Men jag kommer absolut inte bli förvånad. Jag vet mycket väl hur bra Braga är. De är mycket organiserade, aggressiva som försöker visa sitt spel. Samtidigt är vi som lag och individer mycket skickliga. Vi skapade ett helt nytt lag i början av säsong och ett tag tog det tid att finna rätt positioner och väg för att gå framåt. Vi har också styrkor och svagheter, likt Braga. Både lagen kommer försöka utnyttja varandras svagheter och försöka stoppa deras styrkor. Det är detta vi kommer försöka göra mot Braga. Det kommer bli en härlig atmosfär”

Mer angående Braga sade Pereira:

De vill skriva historia i Europa. De vill visa vilka de är. Med fansens support och vår egen vilja ska vi kämpa på planen. Jag tror det kommer bli en väldigt stor match. Det är två lag som verkligen vill spela fotboll och det kommer bli en mycket bra match.

Vilka är då favoriter enligt Vitor Pereira?

Braga har nått såhär långt på grund av att de har kämpat och är tillräckligt bra. Det kommer bli en väldigt tuff och nära kamp. Den som är favoriter kommer avgöras av den fotbollen som presteras på plan

Se fullständiga mötet med media här: