Besiktas 3-2 Bursaspor

bjkbursa706_10Det blev en premiär som innehöll verkligen allt på Vodafone Arena när Besiktas för första gången spelade på sin nya hemmaarena och tog emot Bursaspor. Mario Gomez blev den förste fotbollsspelaren och även Besiktasspelaren att göra mål i den nya arenan men Bursaspor bjöd verkligen upp till kamp. Läs matchrapporten och se matchens höjdpunkter här.

Besiktas började starkt och tog ledningen i den 21a minuten genom lagets skyttekung Mario Gomez. Däremot kunde Traore kvittera sju minuter senare för gästerna. Lagen gick in i halvtid med resultatet 1-1 och andra halvlek fortsatte i tempot som matchen hade i de första 45 minuterna.

Sju minuter in i den andra halvleken hittade Besiktas målet igen och denna gången genom mittbacken Delgado.

I den 56e minuten tilldelades hemmalaget en straff som skulle förvaltas av Mario Gomez. Den tyske landslagsmannen brände sin straff men satte sin egen retur och gjorde således Besiktas och sitt andra mål i matchen.

I den 64e minuten visade Hamza Hamzaoglu prov på fingertoppskänsla när han bytte in Miroslav Stoch istället för Traore. Sex minuer senare hade Stoch reducerat till 3-2 genom ett mål från vänsterkanten.

Matchens slutresultat blev 3-2 men innan dess hann Quaresma i Besiktas och Hosogai i Bursaspor bli utvisade. En viss övertänd Quaresma i slutet av matchen gick in hårt och konfronterade senare Bursaspelare vilket slutade med ett stort tumult.

I och med resultatet leder Besiktas nu ligan med sex poäng och samtidigt som de har en match mer spelad än Fenerbahce.

BEŞİKTAŞ- BURSASPOR: 3-2

Arena: Vodafone Arena

Domare: Barış Şimşek, Uygar Bebek, Mehmet Metin

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş (min. 84 Beck), Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı (min. 82 Tosic), Olcay Şahan (min. 70 Necip Uysal), Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Sosa, Gomez

BURSASPOR: Harun Tekin, Hosogai, Sivok, Traore (min. 64 Stoch), Aziz Eraltay, Şamil Çinaz, Faty (min. 75 Jorquera), Emre Taşdemir, Batalla, Necid (min. 64 Jem Paul Karacan), Deniz Yılmaz

Mål: Min. 21 & 57 Gomez, min. 52 Delgado (Beşiktaş), min. 28 Traore, min. 70 Stoch (Bursaspor)

Röda kort: Quaresma (Beşiktaş), Hosogai  (Bursaspor)

Gula kort: Min. 23 Sivok, min. 55 Faty, min. 59 Batalla, min. 68 Jem Paul Karacan, min. 90 Stoch (Bursaspor)