Bundesligakollen: Nuri Sahin spelade 90 min och gjorde en assist

Nuri Sahin är tillbaka på allvar efter en lång tid med skådefrånvaro. Den turkiske landslagsmittfältaren börjar spela mer och mer fotboll för varje vecka som går och gjorde idag 90 minuter mot Hamburg när han bildade ett mittfältspar med en annan spelare med turkisk bakgrund, Ilkay Gündogan, och hann även med att spela fram till Dortmunds andra mål i matchen som gjordes av Adrian Ramos.

Läs mer om hur de övriga turkiska spelarna har gjort ifrån sig i Bundesliga den här veckan. 

Ilkay Gündogan byttes ut i den 65:e minuten mot Moritz Leitner. I och med vinsten så ligger Dortmund kvar på andra plats och har 20(!) poäng ner till trean Bayer Leverkusen och sju poäng upp till ettan Bayern München.

Halil Altintop spelade 85 minuter när Augsburg vann över Stuttgart med 1-0 på hemmaplan.

Kenan Karaman spelade hela matchen för Hannover 96 när hans lag vann mot Borussia Mönchengladbach med 2-0. Ceyhun Gülselam som också spelar för Hannover satt på bänken hela matchen.

Bayer Leverkusen vann komfortabelt med 3-0 mot Eintracht Frankfurt hemma på BayArena. Hakan Calhanoglu spelade från start och byttes ut i den 59e minuten. Ömer Toprak var frånvarande pga skada och i Frankfurt satt Kaan Ayhan på bänken hela matchen.

Aytac Sulu som spelar i Darmstadts försvar såg till att laget höll nollan i 90 minuter när man besegrade Ingolstadt med 2-0. Dessvärre var det tuffare för Ramazan Özcan (representerar Österrikes landslag) som är målvakt i bortalaget Ingolstadt fick se sig besegrad två gånger.

Levin Mete Öztunali blev inbytt i slutet av matchen för Werder Bremen när man slog Wolfsburg hemma med 3-2.

Bayern München som har lånat in Serdar Tasci från den ryska ligan vann med 3-0 över Schalke 04. Serdar satt på bänken igen och har fått sparsamt med speltid sedan sin flytt till klubben och har ifrågasatt anledningen till varför klubben har värvat honom om han inte ska få så speltid.

Det blev en tuff avslutning av matchen för Mainz och Yunus Malli som spelade 90 minuter när hans lag ledde 2-0 hemma mot FC Köln då gästerna lyckades vända på matchen och vinna med 3-2 till slut.