Galatasaray 0-0 Fenerbahce

LigTV
LigTV

Det försenade derbyt mellan Galatasaray och Fenerbahce slutade mållös på TT Arena. Både lagen som behövde en seger har haft en dålig form den senaste tiden med mycket poängtapp. Läs mer för matchrapport.

Fenerbahce hade inför derbyt inte vunnit på de senaste tre tävlingsmatcherna (4-1 Braga, 0-0 Osmanlispor, 2-1 Konyaspor). Inför derbyt så var Fener piskade att vinna med tanke på att Besiktas hade ryckt ifrån i ligan. I och med det oavgjorda resultatet ikväll så skiljer det nu fem poäng i ligan mellan Besiktas och Fenerbahce med sex matcher kvar att spela.

Galatasarays negativa trend med antalet matcher utan vinst är nu uppe på åtta. Galatasarys senaste vinst var mot Trabzonspor den 21 februari i ligan på hemmaplan, sedan dess har det blivit tre förluster och fem oavgjorda. Gala var minst lika mycket piskade som Fener att vinna då det ligger en Europa League-plats i potten för de gulröda. I och med det oavgjorda resultatet mot sina största rivaler så ligger nu laget på sjätte plats och har lika många poäng (41) och lika stor målskillnad (13) som Osmanlispor. Laget har fyra poäng upp till fyran Istanbul Basaksehir .

Det var en match med förvånansvärt få kort för att vara derby mellan Fenerbahce och Galatasaray. Det var endast Yasin Öztekin och Sabri Sarioglu som fick syna det gula kortet i matchen och det i andra halvlek.

Första farliga chansen kom av Selcuk Inan som slog hårt till på volley men Volkan hade chansen under kontroll.

Matchens största läge hade Volkan Sen och även Robin Van Persie fick en stor chans att näta i den första halvleken. Både som blev ensamma med Muslera i sina lägen sköt bollen över.

Innan första halvlek satte Lukas Podolski bollen i mål men dömdes bort efter linjedomaren flaggat för offside. På reprisbilderna kunde man se att domslutet var mycket tveksamt och frågan var om inte Podolski var onside.

I den andra halvlek så var det Fenerbahce som pressade på mest för ett ledningsmål. Både Volkan Sen och Van Persie fortsatte att ha chanser och även inbytte Fernandao hade ett guldläge att göra mål. Gökhan Gönül blev rasande på den missade chansen vilket ledde till en mindre dispyt mellan Gökhan och Diego.

Fler farliga chanser blev det inte i toppmötet mellan Turkiets två giganter som det går rätt trögt för. Fenerbahce kommer allt längre ifrån förstaplatsen i ligan och Gala kommer allt längre ifrån Europa-platserna.

GALATASARAY – FENERBAHÇE
Arena: Türk Telekom Arena
Domare: Mete Kalkavan

GALATASARAY:  Muslera, Semih Kaya, Denayer (Min. 77 Koray Günter), Hakan Kadir Balta, Olcan Adın, Donk, Selçuk İnan (Min. 82 Bilal Kısa), Yasin Öztekin, Emre Çolak (Min. 62 Sabri Sarıoğlu), Sneijder, Podolski
Tränare: Jan Olde Riekerink

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 80 Ozan Tufan), Volkan Şen (Dk. 71 Diego), Nani, Van Persie (Dk. 66 Fernandao)
Tränare: Vitor Pereira

Gula kort: Min. 66 Yasin Öztekin, Min. 78 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray)