Mesut Özil historisk i Premier League!

 

Mesut Özil som har turkiska rötter men som har valt att representera det tyska landslaget sedan 2010 tillbringar sin tredje säsong i Arsenal.

Den här säsongen har Mesut Özil skapat historia och nytt rekord i den engelska ligan Premier Leaugue. Den kreativa mittfältaren har nämligen skapat över 135 chanser den här säsongen! Det är mer än vad någon annan har kunnat åstadkomma med i ligans historia.

Säsongen började fantastiskt bra för Mesut och Arsenal och man ledde ligan efter 20 omgångar och var tippade att ta hem årets Premier League. Men en knackig och dålig vårsäsong har gjort att ”Gunners” som Arsenal kallas, har tappat sin serieledning och nu är Leicester City av alla lag påväg att ta hem Premier League.

Individuellt sett har detta varit en stark säsong för Mesut Özil som har gjort 8 mål (varav 6st ligan) och 19 assist(varav 18st i ligan) för Arsenal. Mesut Özil som också blev Arsenals dyraste spelare genom tiderna när han kom från Real Madrid sommaren 2013 för 42,5 miljoner pund, blev nominerad till PFA Player Of The Year (årets spelare i Premier League) men det var Leicester Riyad Mahrer som i slutändan fick priset.