Viktigt derby i Izmir

gözgöz

Det vankas derby i den turkiska andraligan mellan Göztepe och Karsiyaka under söndagen. Ett viktigt sådant, jumbon Karsiyaka från norra Izmir måste vinna för att ha någon möjlighet till att kunna stanna kvar i ligan samtidigt som storsatsande Göztepe från södra Izmir måste vinna för att inte riskera att halka efter ännu mer till att nå en playoff plats till Super Lig.

Senast lagen mötte varandra var i oktober och då vann Karsiyaka med 1-0 efter ett sent mål av Engin Baytar.

Hemmalaget Göztepe, som har storsatsat denna säsong har dock inte fått samma utdelning på plan som man hade hoppats på. Spelare som anlänt är bland annat, Björn Vleminckx, Gosso, Lamine Diarra, Cleyton , Giray Kacar och Nahir Besara från  Hammarby. Trots detta ligger man på en ynka 10e plats i PTT 1 Lig med sex poäng upp till Giresund som har den sista playoff platsen vid detta skede.

Det är flera lag som nosar bakom Giresund så om Göztepe inte skall halka efter är en seger ett måste. För bortalaget Karsiyaka börjar tiden och poängen rinna iväg, man är sju poäng efter Kayseri Erciyespor som ligger på en 15e plats.

Statistiken visar att hemmalagen har haft klart fördel i derbyna, senast Karsiyaka vann borta mot Gözetepe var säsongen 1994. Klar fördel för Göztepe men i ett derby kan allt hända. Två lag i dålig form, som måste gå framåt, kan vi vänta oss ett målrikt derby i Izmir?

Göztepes 5 senaste matcher: 1 vinst, 3 oavgjorda , 2 förluster

Karsiyakas 5 senaste matcher: 2 kryss, 3 förluster

Visste ni att…
…de två klubbarna kom med i Guinness Book of Record i Maj 1981 för att ha spelat inför 80.000 människor i en icke högstaliga match.
…Göztepe var det första turkiska laget att nå en kvartsfinal i en europeisk turnering.

Göztepe – Karsiyaka – 15:00
10 april 2016
Izmir Atatürk Stadyumu
Domare: Tolga Özkalfa
Kanal: TRT Avaz
GözGöz mot KafKaf