Alanyaspor vann Playoff-finalen i PTT 1.Lig!

www.ligtv.com.tr

Playoff-finalen i PTT 1.Lig mellan Alanyaspor och Adana Demirspor slutade med seger för Alanyaspor efter att matchen avgjordes på straffsparkar. Efter fulltid stod det 1-1 i Konya och inte ens efter en förlängning kunde en vinnare hittas. Alanyaspor vann straffskjutningen med 3-1 och är klara för Spor Toto Süper Lig 2016-17! Läs mer för matchrapport här.

Arena: Konya Büyükşehir Belediyesi

Domare: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Multigroup Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Yasin Palaz, Suley (Min. 74 Ahmet Kesim), Sezer Özmen, Özgür Çek, Tayfur Bingöl, Deniz Vural (Min. 109 Barış Örücü), Galip Güzel, Emre Akbaba, Sinan Özkan, Ayite (Min. 59 Perovic)

Adana Demirspor: Fevzi Elmas, Murat Akyüz, Attamah (Min.109 Abdülkadir Özgen), Barış Başdaş, Ahmet Burak Solakel, İbrahim Moro, Onur Akbay, Tiago, Anıl Taşdemir (Min. 46 Kenan Özer), Burak Çalık (Min. 85 Hüseyin Kala), Pote

Mål: Min. 8 Pote (Adana Demirspor), Min. 36 Emre Akbaba (Multigroup Alanyaspor)

Gula kort: Min. 14 Sinan Özkan, Min. 17 Özgür Çek, Min. 66 Galip Güzel, Min. 101 Emre Akbaba (Multigroup Alanyaspor), Min. 66 Kenan Özer, Min. 90+2 Ahmet Burak Solakel, Min. 98 Onur Akbay (Adana Demirspor)

Matchens båda mål innan straffskjutningen kom i första halvleken av matchen. Det var Adana Demirspor som tog ledningen i den 8:e minuten genom anfallare  Mickael Pote som har varit Adana Demirspors viktigaste spelare den här säsongen. Den 31-årige fransmannen har gjort 23 mål 36 matcher den här säsongen.

Alanyaspor kunde kvittera i den 36:e minuten genom Emre Akbaba. Fler mål blev det inte i matchen och istället fick det avgöras på straffar. Där drog Alanyaspor det längsta strået och vann straffskyttet 3-1. Avancemanget betyder att Alanyaspor kommer spela i Süper Lig för första gången i sin klubbs historia.

Hüseyin Kalpar som är Alanyaspor var överlycklig efteråt:

Vi har förtjänat det här för längesedan. Förr hade inget lag som slutat trea (i Ptt 1.Lig) lyckats gå upp till Süper Lig, detta är första gången det sker. Det här är något som kommer gå ner i historien. Alanyaspor går för första gången upp till Süper Lig och jag är deras tränare. Jag är mycket stolt över det här.

Adana Demirspors tränare, den välkände Yilmaz Vural, grattulerade Alanyaspor och sade även att de hade chansen att vinna matchen:

“Om Gud vill så stannar Multigroup Alanyaspor kvar i Süper Lig nästa säsong. Jag önskar dem lycka till. De blev jätteglada samtidigt som vi blev jätteledsna. Vi spelade mycket spänt idag. Vi gjorde mål i första halvlek och vi kunde inte behålla vår ledning. Senare så gör de mål på oss. I andra halvlek hade vi mycket mer boll och skapade fler lägen. Vi hade fem lägen och våra motståndare två. Vi hade chansen att vinna matchen. Vi hanterade inte vår straffsparkar bra heller. Våra motståndare sköt bättre straffar och därför är det dem som tar sig till Süper Lig.”

Därmed blir det inga Adana-derbyn mellan Adanaspor (som vann PTT 1.Lig och gick upp direkt) och Adana Demirspor. Däremot blir det Antalya-derby som väntar mellan Antalyaspor och Alanyaspor nästa säsong i Süper Lig! Förutom Adanaspor, Alanyaspor så flyttas även Kardemir Karabükspor upp till Süper Lig.

Vi gratulerar alla tre lagen  och deras fans till den stora bedriften!