Emre Çolak klar för Deportivo La Coruna!

Den spanka La Liga-klubben RC Deportivo La Coruna har bekräftat värvningen av Emre Colak. På sin twitter har man publicerat ett fint och finurligt välkomnande bild och text. Läs mer om övergången och Emre Colaks tid i Galatasaray.

Emre Colak som har tagit hela vägen från Galas akademi till A-laget lämnar nu för La Liga i Spanien likt Arda Turan som lämnade för Atletico Madrid 2011.

Går som bosman

Deportivo betalar inget för Emre Colak vars kontrakt löpte ut med Gala den här säsongen. Han fick däremot ett bra avslut i Galatasaray med att vinna  den Turkiska cupen för tredje året i rad. Andra titlar som han har vunnit under sin tid i Turkiet är Süper Lig (tre gånger: 2011-12, 2012-13 & 2014-15) och Supercupen (tre gånger: 2012, 2013 & 2015) Ett fint CV för en spelare som bara är 25 år.

Stor talang

Emre Colak har betraktats som en av de främsta talangerna i Turkiet. Trots sin ringa ålder har han vunnit mycket och har framtiden framför sig. Den senaste säsongen blev det 30 matcher för Emre där han gjorde 3 mål och 3 assist. Emre kom till klubben som 13-åring och flyttades upp till A-laget redan 2009-10 säsongen.

Deportivos första turkiska värvning

Deportivo som kallas för “Los Turcos” (Turkarna) bland folket i Spanien är mycket nöjda över värvningen. På bilden de publicerade efter att affären gått i hamn har man skrivit: “Välkommen till ditt hem” på spanska och även “Välkommen till Coruna med en Turkisk flagga där månen symboliserar C:et”  Emre Colak är den första turkiska spelaren som klubben värvar. Läs artikeln om ‘Los Turcos’ och Deportivo La Corunas koppling till Turkiet här!  Kontraktet med Deportivo la Coruna sträcker sig över tre år.

RC Deportivo slutade på en 15:e placering i årets La Liga säsong.

Med hopp om större framgångar och framgångsrika prestationer för Emre Colak säger vi lycka till både till spelaren och klubben!