Galatasaray ute efter Edin Dzeko!

 

Galatasaray är på jakt efter nya spelare och för att bygga om sitt lag. Enligt de senaste rapporterna är klubben i förhandlingar med AS Roma kring den bosniske anfallaren Edin Dzeko. Efter en turbulent vår där man blev avstängd ifrån all UEFA spel i ett år samt slutade sexa i ligan så avslutade man ändå säsongen med att vinna den Turkiska cupen för tredje året i rad.

I vintras lämnade Burak Yilmaz för Kina och skrev på för Beijing Guoan i den Kinesiska Superligan. Laget har inte lyckats ersätta sin stora anfallsstjärna och under våren hade mycket svårt att vinna matcher och hade perioder där man inte lyckats vinna på nästan två månader.

Inför säsongen köpte man in Lukas Podolski från Arsenal och den tyske anfallaren gjorde 13 mål på 30 ligamatcher. I Champions League-spelet den här säsongen blev det 2 mål på 6 matcher och i den Turkiska Cupen blev det 2 mål på 4 matcher.

Nu vill laget förstärka anfallet ännu mer med att värva in Edin Dzeko från AS Roma. Den bosniske anfallaren lånades in från Manchester City förra sommaren för 4 miljoner euro med en option att köpa loss spelaren för 11 miljoner euro som skulle genomföras utifrån Dzekos prestationer och antal mål han gjorde. Den 1 oktober 2015 blev Dzekos flytt till Roma permanent då klausulerna aktiverades och priset för Dzeko blev totalt 15 miljoner euro. Enligt rapporterna tänker Roma inte sälja anfallaren under 15 miljoner euro.

La Gazetta Dello Sport skriver att Galatasaray har träffat Dzekos agent under helgen och är villiga att erbjuda Dzeko ett kontrakt med 4 miljoner euro i årslön.

Dock är Galatasaray inte intresserad av att köpa den 193 centimeter långa anfallaren för det priset som Roma kräver utan vill istället låna inför kommande säsong.

Edin Dzeko gjorde 10 mål på 39 matcher den här säsongen för AS Roma.

Den 30-årige bosniske anfallaren har ett imponerande CV, med sin förra klubb Manchester City vann han ligan två gånger (där han var med och avgjorde i säsongens sista match mot QPR när klubben vann ligan för första gången på 34 år), FA-Cupen en gång, Ligacupen en gång och supercupen en gång.

I Tyskland blev han ligamästare med Wolfsburg 2008-2009 och gjorde själv 26 mål i ligan.

Edin Dzeko är även Bosniens främste målskytt genom tiderna. Den långe anfallaren har representerat landslaget sedan 2007 och gjort 46 mål på 79 matcher.