Gökhan Töre mycket nära West Ham United

 

En flytt för Gökhan Töre ser ut att bli av i sommar. Gökhan som har varit en startspelare i ligamästarna Besiktas startelva har väckt stort intresse och den gamle Besiktas-tränaren Slaven Bilic som nu tränar West Ham har bekräftat sitt intresse för yttermittfältaren. Nu verkar det som att klubbarna har kommit överens enligt de senaste uppgifterna. 

I vintras rapporterade LigTV om att Atletico Madrid förhandlade med Besiktas om Gökhan Töre. Där var det planerat att Atletico skulle betala Töres klausul på 16 miljoner euro och sedan låna ut honom till Besiktas så han stannade resten av säsongen i Istanbul. Däremot slutade det hela med att Gökhan blev kvar i Besiktas och att affären gick i stöp.

I våras gjorde turkiska tidningen FANATIK ett stort reportage med den f.d. Besiktas-tränaren Slaven Bilic som nu tränar engelska West Ham United. I intervjun bekräftade Bilic sitt intresse för Gökhan Töre:

”Det finns många spelare (i turkiska Süper Lig) som kan spela i engelska Premier League. Men i Turkiet får de jättehöga löner. Alltså vet jag inte (om en eventuell värvning av Töre) När jag vill ha en spelare, så kan den lönen vi erbjuder vara för lite enligt honom. Alla vet hur mycket jag tycker om Töre. Han är en mycket bra fotbollsspelare. Självklart skulle jag vilja ha honom i mitt lag. Däremot finns det inga förhandlingar just nu med någon spelare”

Så sade Bilic i våras. Enligt CNN Türk har klubbarna nu kommit överens om ett pris för Gökhan Töre.

Enligt rapporter ska West Ham första bud nobbats, ett bud som låg på 12 miljoner pund. Det andra budet ska ha höjts till 13 miljoner pund och ska enligt samma källa ha accepterats, vilket motsvarar 16,5 miljoner euro vilket är det pris som Besiktas har krävt tidigare också.

CNN Türk skriver att spelaren kommer presenteras denna onsdag vilket är den 1a juni.

Gökhan Töre har spelat i London och Premier League tidigare. Mellan 2009-2011 tillhörde Gökhan Chelseas ungdoms- och reservlag. I reservlaget hade han en bra period när spelade flest matcher året laget vann Premier Reserve League 2010-2011 och han vann även FA Youth Cup 2010. I A-laget blev det bara en match under en försäsong innan han lämnade för tyska Hamburg. Innan han anlände till Besiktas spelade han en säsong i Rubin Kazan. Gökhan Töre var en av de spelare som kom med i vår ”Scouting” här på turkiskfotboll.com, läs artikeln som skrevs om honom och Oguzhan Özyakup 2010 här!

Gökhan Töre spelade 24 matcher under den här säsongen i ligan och gjorde 4 mål. Totalt blev det sex mål och 9 assist på 35 tävlingsmatcher den här säsongen.

Töre som föddes i Köln, Tyskland har tillhört de Turkiska landslagen sedan 2007. Hans föräldrar kom till Tyskland från den turkiska staden Samsun. Han har representerat U15, U16, U17, U21 och A2 innan Guus Hiddink kallade in honom till i A-landslaget. Gökhan Töre som har två matchers avstängning i A-landslaget efter ett rött kort i den sista EM-kvalmatchen som spelades mot Island, är uttagen i den preliminära EM-truppen.