Vad händer i Fenerbahce?

Eurosport.tr
Eurosport.tr

De senaste dagarna har ryktena tagit en snabb fart om framtiden i Fenerbahce. Det har varit allt från spelare och tränare som sägs vara påväg bort från klubben. Vi rapporterar kring de senaste ryktena kring klubben. 

Efter att ha princip spelat bort chanserna att vinna ligaguldet börjades skriva direkt om att Fenerbahce och Vitor Pereira och “Fener” ska gå skilda vägar.

Media, däribland annat Hürriyet och haberturk samt flera av sporsidorna skrev om att Shaktar Donetsk tränare var påväg till Fenerbahce. Det hela fick mer fart när när källor till Lucescu sade för rumänsk media att den rumänske tränaren “såg mycket positivt på en flytt till Turkiet och Fenerbahce” Det bekräftades även att Monaco var intresserade av tränaren som ser ut att lämna Shaktar efter säsongen.

Nu har nya uppgifter kommit efter att FIFA-agenten Dogan Ercan har sagt till Radyospor att Zenit St:Petersburg har erbjudit ett fantastiskt bud till Mircea Lucescu och allt tyder på att rumänske tränaren kommer att ta över klubben.

Dogan Ercan uttalade sig även om Vitor Pereira:

Aziz Yildirim ska enligt min information bestämt sig för att behålla Vitor Pereira. Det är 100% säkert att han kommer fortsätta (som tränare)

Med de senaste uppgifterna betyder det att Lucescu inte kommer och Pereira är fortsatt tränare för Fenerbahce.

En annan som har börjat kopplas med en flytt ifrån klubben är den portugisiske yttermittfältaren Nani.

Nani som köptes in från Manchester United i somras har gjort 8 mål & 8 assists på 28 ligamatcher för klubben var väldigt nära en flytt till Kina under vinterperioden Aziz Yildirim bekräftade att man fick ett bud på 20 miljoner euro från en kinesisk klubb (ej angett vilken klubb) och att Nani själv blev erbjuden en årslön på 10 miljoner euro men Fenerbahce ville inte sälja och Nani ville inte lämna som sade att han var bestämd på att stanna och kämpa för klubben hela säsongen.

Nu när säsongen är påväg mot sitt slut börjar Kina-rykten att florera igen. Enligt Milliyet kan spelaren mycket väl vara i Chinese Super League nästa säsong. Samtidigt skriver A Spor att Nani är överens med den kinesiska klubben Shangai Shenhua.

Diego som kom till klubben 2014 efter att hans kontrakt med Atletico Madrid gått ut ser ut att ha gjort sitt. Brassen som har lämnats utanför en hel del gånger utanför Pereiras startelva sägs vara så gott som klar för Antalyaspor enligt Milliyet.

Att Caner Erkin flyttar i sommar är glasklart. Efter flera rapporter och nyheter under våren som följdes upp med att spelaren hamnade i kant med ledningen och tränaren så talar allt för en flytt ifrån Fenerbahce. Turkisk media fortsätter att skriva att spelaren är klar för Inter gratis och kommer få en årslön på 1,8 miljoner euro och skriva på ett treårs-kontrakt. Samtidigt som det inte har bekräftats eller blivit officiellt från Inters håll så följer de engelska klubbarna Liverpool och Everton utvecklingen väldigt noggrann då de också är fortsatt intresserade av Caner enligt Turkish-Football.com

Samtidigt så har Bruno Alves ställt in siktet på att återvända till Porto. Enligt Hürriyet och Milliyet har spelaren ringt flyttfirman och börjat leta hus i Portugal. Spelarens pappa, Washington Alves, sade i en intervju att hans son Bruno skulle gå ner i lön för att återvända till sin forna portugisiska klubb. Fotomac skriver att Fener har börjat leta efter en ersättare och har börjat scouta dansken Jannik Vestergaard från Werder Bremen som uppskattas kosta sju miljoner euro.