İlkay Gündoğan blir Guardiolas första värvning i City!

Ilkay Gündogan som har turkiska rötter men valt att representera Tyskland blir Pep Guardiolas första värvning i Manchester City. Den skicklige innermittfältaren som missar EM blev officiellt klar för den engelska klubben idag.

Ilkay Gündogan som missar EM p.g.a. en operation för en knäskada han ådrog sig under våren lämnar Borussia Dortmund efter fem år i klubben. Han har vunnit tyska ligan, tyska cupen och tyska supercupen alla varsin gång med Dortmund som han flyttade till 2011 från FC. Nürnberg.

Den 25-årige mittfältaren som är född  1990 i Gelsenkirchen, Tyskland (Då Östtyskland) härstammar från Balikesir i Turkiet. Han har representerat Tyskland i alla landslag från U-18 och uppåt.

Ilkays kontrakt med Manchester City sträcker sig i fyra år och den engelska klubben får betala 21 miljoner pund för Ilkay Gündogan. I och med att värvningen är officiell blir han Pep Guardiolas första värvning då spanjoren har tagit över tränarjobbet efter Manuel Pellegrini.