Arsenal ute efter Arda Turan!

 

Barcelona har slagit fast att man tänker behålla Arda Turan. Det stoppar inte Arsenal från att visa intresse till den turkiske landslagskaptenen som under slutet av våren fick sparsamt med speltid hos de spanska ligamästarna. Nu förbereder London-klubben enligt rapporter, ett bud på 29 miljoner pund för Arda.

Arda Turan värvades från Atletico Madrid förra sommaren. På grund av Barcelonas registreringsförbud av spelare var Arda tvungen att vänta till januari 2016 för att göra sin debut för klubben. Tiden i Barca började bra men ju mer tiden gick ju mindre speltid blev det för Arda.

Det har gjort att klubbar runt  om i Europa har börjat förhöra sig om Ardas framtid i klubben. Såväl europeiska klubbar och turkiska klubbar är intresserade av spelaren. Enligt spanska Sport är Fenerbahce mycket intresserade av att värva spelaren, liksom rivalen Galatasaray. Från Europa sägs Borussia Dortmund vara intresserade som nyligen värvat Emre Mor men det är Arsenal som är redo att erbjuda en summa på 29 miljoner pund för mittfältaren.

Arda Turans agent, Ahmet Bulut, har tidigare bekräftat tidigare att man hade bud från Premier League men att man avböjde de för att spelaren ville gå till Barcelona.

Barcelonas president Josep Bartomeu sade tidigare den här månaden att Arda Turan inte var till salu  men enligt spanska Marca har man nu lagt spelaren på transferlistan för att förstärka på andra positioner.

Återstår att se hur mycket sanning det ligger i dessa ryktena efter att presidenten sagt att spelaren ska stanna och Ardas agent har tidigare sagt att spelaren är helt fokuserad på att spela mer nästa säsong i Barcelona.