Galatasaray ute på jakt efter anfallare!

De senaste veckorna har Galatasaray kopplats ihop med flera anfallare. Gala som förra säsongen sålde Burak Yilmaz till Kina hade det svårt efter vinteruppehållet med målskyttet och klubben har nu prioriterat att värva en etablerad målskytt inför nästa säsong. Här är anfallarna som Galatasaray kopplas ihop med. 

#1 Hugo Rodallega, Akhisar Belediyespor

En av ligans bästa anfallare förra säsongen Hugo Rodallega är hett eftertraktad av Galatasaray. Klubben har försökt värva anfallaren men inte lyckats komma överens med Akhisar om priset. Hugo som gjorde 19 mål på 34 ligamatcher förra säsongen

Spelaren har nyligen återvänt till Turkiet och genomgått läkarkontroll inför försäsongen och väl idag så bekräftade spelaren om att Galatasaray vill ha honom och att han själv gärna vill gå dit. Vidare sade även spelare att klubbarna har problem med att komma överens om priset och bekräftade även att utköpsklausulen i hans kontrakt som ligger på 1,7 miljoner euro fortfarande är aktiv. Återstår att se om den colombianske anfallaren blir en Gala-spelare innan säsongen drar igång. Enligt rapporter i Turkiet så vill Dursu Özbek köpa en “bättre” anfallare och därmed avvaktar lite med Hugo-affären.

#2 Wilfried Bony, Manchester City

Den här veckans bomb blev Wilfried Bony till Galatasaray-ryktena. Enligt media ska Pep Guardiola inte vara villig av att behålla den 27 årige Bony och vill rensa i ledet. Klubben har sedan tidigare Sergio Aguero i laget och har även värvat in Nolito ifrån Celta Vigo. Fotbollsdirektören i Galatasaray, Cenk Ergün, ska ha åkt till England för att förhandla fram ett låneavtal med köpoption men däremot vill Manchester City helst sälja sin anfallare.

Wilfried Bony fick sparsamt med speltid i ligan den här säsongen och gjorde 4 mål och 3 assist på 13 matcher den här säsongen. Bony köptes till City från Swansea januari 2015 för en summa på 25 miljoner pund.

#Luiz Adriano, AC Milan

Galatasaray vill göra en värvning likt den gången man värvade Didier Drogba. Därför har klubben enligt turkisk media ställt in siktet på en av Europas större namn. Luiz Adriano ska finnas högt upp på listan av de anfallarna som vill få in.

Luiz Adriano som tjänar tre miljoner euro i AC Milan sägs få samma lön om han kommer till Galatasaray som vill köpa till sig den brasilianske anfallaren.

Sent igår kväll landade spelarens agent i Istanbul och ska träffa representanter ifrån klubben för att förhandla om ett erbjudande och kontrakt för den 29 årige anfallaren. Adriano spelade totalt 13 matcher förra säsongen och gjorde även han 4 mål och 3 assist i ligan.

Andra anfallare som nämnts med Galatasaray:

Alexandre Pato, Corinthians

Den 26 årige anfallaren spåddes få en lysande framtid när han spelade i AC Milan men skador efter skador satte stopp på den framgången. Den här säsongen var anfallaren utlånad till Chelsea men lyckades bara få chansen två gånger och göra ett mål. Chelsea valde att inte utnyttja köpoptionen och spelaren är tillbaka i Brasilien.

Eren Derdiyok, Kasimpasa

Eren Derdiyoks namn har nämnts med Galatasaray och ses som en backup plan till anfallet då klubben i främsta hand.