Lassana Diarra på Galatasarays radar!

 

Turkiska Ajansspor rapporterar idag att Galatasaray har lagt till Lassana Diarra på sin önskelista för potentiella transfers. Den 31-årige fransmännen senaste klubb har varit Marseille och sägs enligt uppgifter vara sugen på en flytt till Turkiet.

Galatasaray ska ha gjort Diarra till sitt transfermål. Klubben är ute efter att förstärka sitt mittfält och ledningen sägs vara mycket intresserade av att värva till sig fransmannen.

”Lass” som är  defensiv mittfältare är av Galas stora intresse då klubben prioriterar ”free transfer” spelare främst efter att vidtagit UEFA:s FFP-åtgärder. Lassana har ett kontrakt med Marseille som sträcker sig till 2019 men har en klausul i kontraktet som gör att han kan lämna gratis efter en säsong. Därav är flera andra klubbar också intresserade.

Som sign-on bonus sägs spelaren vilja ha 3 miljoner euro och en årslön på 2 miljoner euro. Galatasaray förväntas förhandla om sign-on bonusen för spelaren.

Under sin tid i Real Madrid var Fenerbahce intresserade av spelaren och Lass själv var i Istanbul för att förhandla är fortfarande öppen för en flytt till Turkiet.

Förutom Real Madrid har Lass Diarra även representerat klubbar så som Chelsea, Arsenal, Anzhi och nu senast Marseille. Innan han kom till Marseille den senaste säsongen tillhörde fransmannen Lokomotiv Moskva. Lass har även 33 landskamper i bagaget för det franska herrlandslaget.