Mesut Özil låg bakom Tysklands avancemang till semifinal

Tyskland har för första gången slagit ut Italien i ett mästerskap. I kvartsfinalen mellan de två giganterna fick Tyskland det sista ordet efter att matchen avgjordes i en straffläggning med mycket nerver. Mesut Özil gjorde Tysklands mål i 65:e minuten men Bonucci kvitterade på straff i den 78:e minuten. Se matchens höjdpunkter här. 

Förutom Mesut Özil så startade även Mario Gomez som den senaste säsongen har spelat i Besiktas och gjort stor succé när han vann ligan och skytteligan. Emre Can och Lukas Podolski satt på bänken hela matchen.

Mesut Özil som gjorde Tysklands mål missade dock sin straff i straffläggningen. Straffläggningen som pågick till 9 ronder slutade 6-5 till Tyskland. Trots sin straffmiss blev Mesut Özil utsedd till matchens lirare då han var den som skapade klart mest chanser och var ständigt farlig under hela matchen.