Officiellt: Roman Petrovich Neustadter klar för Fenerbahce!

Fenerbahce rustar upp inför kommande säsong. Dagen efter att Gregory Van Der Wiel persenterats, presenterades även Roman Neustadter som ny spelare i klubben. Roman kommer närmast från Schalke 04. 

De som har följt Bundesliga behöver ingen närmare presentation av Roman Neustadter. Den ryske mittbacken har varit ordinarie i Schalkes mittförsvar och spelade i somras EM med Ryssland där det blev hemresa i gruppen.

Roman som föddes 1988 i Dnipropetrovsk, Ukraina (Ukrainska SSR) flyttade 1992 till Tyskland då han har tyska rötter, mamman är rysk och pappan som är etnisk tysk föddes i Kirgiska SSR. Pappan Peter Neustädter representerade Kazakhstans landslag som aktiv fotbollsspelare och spelade efter 1994 i Mainz 05, klubben där Roman började sin fotbollskarriär.

Pågrund av sin bakgrund och födelseland så kunde Roman välja att representera Ukraina, Ryssland, Kazakhstan eller Tyskland. Roman som till en början hade lirat i tyska U-landslagen och även spelat två vänskapslandskamper för det tyska herrlandslaget bytte i våras till det ryska landslaget efter att ha fått sitt ryska pass av ryska myndigheterna.

Roman var även ett intresse för Galatasaray som  var i förhandlingar med spelarens agent i början av juni enligt LigTV

Men på signeringsceremonin sade Roman att han inte hade träffat någon annan turkisk klubb:

Det finns mycket rykten inom fotbollen. Jag har varit i förhandlingar med andra klubbar men de har inte varit från Turkiet. När jag hörde att Fenerbahce var intresserade sade jag till min agent att träffa dem snarast. Jag ville spela utanför Tysklands gränser och kände att Fenerbahce var ett bra steg att ta.”

Roman Neustadter har skrivit på ett treårskontrakt med klubben och kommer bära nummer 33 på ryggen. Några uppgifter om vad för lön spelaren kommer ha har inte meddelats ännu.