Edin Visca låg bakom Basaksehirs avancemang – Playoff väntar!

Utöver Osmanlispor så lyckades även Medipol (Istanbul) Basaksehir gå vidare efter att ha slagti ut Rijeka från Kroatien. Rijeka tog ledningen två gånger om men Basaksehir med Edin Visca i täten kom tillbaka lika många gånger. Läs mer om matchen här. 

Det var hemmalaget Rijeka som tog ledningen efter 25 minuters spel. Anfallaren Bezjak överlistade Volkan Babacan i målet men tre minuter innan halvtid hade Edin Visca kvitterat för gästerna.

Andra halvlek började på värsta tänkbara sätt. Efter bara fem minuters spel i andra halvlek fick hemmalaget straffspark. Bezjak förvaltade straffen och gjorde inga fel när han sköt in 2-1 för Rijeka.

Med 2-1 betydde det att det inte kunde bli förlängning och Rijeka skulle ta sig vidare (första matchen slutade 1-1 i Istanbul) Istanbul-laget ville dock annat. I den 74:e minuten frälste Edin Visca hela laget och såg till att man på bortamål tar sig vidare till Playoff i Europa League.

Istanbul Basaksehir med Abdullah Avci vid sidlinjen har byggt upp ett starkt lag. Den förre säsongens poängkung Edin Visca fortsätter att leverera medan veteranen Emre Belözoglu krigar på i mittfältet. Samtidigt så har laget landslagsmålvakten Volkan Babacan i mål och Mahmut Tekdemir blev uttagen i den preliminära 28 mannatruppen till EM i våras men fick inte plats när den slutgiltiga truppen skulle presenteras. Även Eren Albayrak spelar kvar i Basaksehir som hade ett starkt fjolår. Inför säsongen har man även värvat tillbaka Samuel Holmén från Konyaspor som hoppade in i den 85:e minuten ikväll.

Rijeka: 2 – Medipol Başakşehir: 2
Rijeka: Prskalo, Ristovski (Min. 92 Canadjija), Mitrovic, Elez, Zuta, Vesovic (Min. 67 Matei), Males, Misic (Min. 83 Handzic), Tomasov, Bezjak, Gavranovic
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar (Min. 64 Cenk Ahmet), Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro (Min. 85 Holmen), Doka (Min. 64 Cengiz), Mehmet Batdal
Goller: Min. 25 & 50 (straff) Bezjak (Rijeka), min. 42 & 74 Edin Visca (Medipol Başakşehir)

Edin Viscas vackra kvitteringsmål:

2-2 målet är minst lika vackert: